U trendu

Tako se zvala i Isusova baka: Jedno od najpopularnijih imena u Srbiji nose žene s kojima u ljubavi nema šale

Ana je jedno od retkih imena koje ne izlazi iz mode, štaviše jedno je od najpopularnijih na svetu. Mnogi imaju bake Ane, ali isto tako i ćerke kojima su dali ovo kratko ime iz hrišćanske tradicije. Ono potiče iz hebrejskog na kojem glasi Hannah, a znači milost, zahvalnost, dobrota i ljupkost.

Ana je bila Isusova baka, odnosno majka Bogorodice Marije. Rodila je ćerku u poznim godinama. Upravo zbog toga se svetoj Ani, koja se proslavlja 7. avgusta, mole žene koje žele da postanu majke. Ana se moli za plodnost, zaštitu trudnica i blagoslov majčinstva. U keltskoj mitologiji Ana je boginja obilja i plodnosti.

Ovo kratko, jednostavno, a zvučno ime, nose brojne slavne osobe poput modne ikone Ane Vintur, naše šarmantne glumice Anice Dobre ili naše bivše teniserke Ane Ivanović, a da je ime zaista posebno svedoči Lav Nikolajevič Tolstoj koji je svoj najznačajniji književni lik nazvao upravo Ana.

Numerološki, osobe koje nose ovo ime pune su energije, brze su, spretne i odlučne, pokretači su, pomeraju granice, ali su i nestrpljive. Ali, nikada ne odustaju. Zacrtaju li sebi neki cilj, Ane će sve učiniti da ga ostvare. Ane su osećajne, analitične i važe za dobre prijateljice jer su odane i vode brigu o svojim bližnjima. Imaju avanturistički duh, vole promene i snaći će se u svakoj situaciji.

U ljubavi su predane, traže emotivnog partnera koji zna da pokaže osećanja. Potpuno se daju osobi koju vole, a isto očekuju i zauzvrat. Ane su vrlo analitične i znaju da budu ljubomorne pa čak i posesivne. Čuvaju ono što je njihovo. Sklone su promenama raspoloženja, ali ko nije?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar