U ovom hotelu možete besplatno da prespavate, ali samo pod ovim uslovom

Hotel „Belora” u švedskom gradu Geteborgu ima zanimljivu opciju za posetioce. Naime, u njemu postoji soba u kojoj možete besplatno prespavati, ali samo ako se odreknete društvenih mreža.

Po statistici, broj korisnika društvenih mreža dostigao je nešto više od tri milijarde, što je povećanje od 13 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj hotel u Geteborgu je zato odlučio da ljude nagradi ako odustanu od njih tokom svog boravka. Cilj je da se gosti potpuno opuste, provedu kvalitetno vreme sa porodicom ili prijateljima i uživaju u okolini, umesto da gledaju u ekrane.

Što više budu koristili društvene mreže, račun za sobu će biti sve veći, a oni koji se odreknu telefona na neko vreme, neće platiti ništa. Soba u kojoj je ovo moguće ima posebnu pametnu lampu, na koju se telefoni mogu povezati putem bežičnog interneta. Ona ima senzore koji mere koliko se koristi koja društvena mreža na telefonima. Za preporučenih 30 minuta i manje, lampa svetli belom bojom, a kada se prekorači granica pune cene sobe, boja će se promeniti u crvenu.

Ovo je svakako zanimljiv način da se isproba izolacija od telefona i aplikacija. Da li biste se vi odrekli telefona za besplatno prenoćište u Švedskoj?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.