U trendu

Uznemirujući snimak ubistva koje je podiglo Ameriku na noge (video, foto)

Ahmoda Arberija, 25-godišnjeg nenaoružanog Afroamerikanca, 23. februara ove godine ubila su dvojica belaca,  otac i sin Greg i Trevis MekMajkl.

Usmrtili su ga vatrenim oružjem dok je džogirao, nedaleko od kuće u Brunsviku u američkoj državi Džirdžija.

Ubice su u svom kamionetu pratile mladića, a pred policijom branili su rečima kako su „mislili da je kriminalac“, pa nisu privedeni, a protiv njih nije podignuta ni optužnica.

Sada se pojavio i jezivi snimak ubistva, koji je vrlo uznemirujućeg sadržaja. Imajući u vidu eksplicitno prikazivanje oduzimanja života, molimo sve kojima bi moglo da pozli od gledanja, kao i maloletnu publiko da preskoče.

Smrt nedužnog mladića crne boje kože podigla je čitavu Ameriku na noge, na društvenim mrežama su se posle objavljivanja snimka oglasile mnoge javne ličnosti, a među njima je najglasniji bio Lebron Džejms.

Reči koje je slavni košarkaš uputio odzvanjale su i na Tviteru i na Instagramu, a Džjems je napisao:

– Nas bukvalno love! Svakog dana, non-stop, čim izađemo napolje iz komfora naših domova. Ne možemo da odemo ni na je*** džogranje. Koji je ovo k***, da li se vi to zaj****** sa mnom? Ne, čoveče, da li se j**** zaje**** sa mnom! Žao mi je, Ahmode (počivaj u raju), sve moje molitve i lepe misli usmereni su ka tvojoj porodici – poručio je as Los Anđeles Lejkersa uz kratke komentare „ostanite budni“ i „Na meti samo zato što smo crni“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.