najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Verna keruša zaustavila autobus da dovede pomoć

Istinitost izreka “veran kao pas” ili “pas je najbolji prijatelj čoveka” na najlepši način potvrdila je jedna starija keruša iz okoline Valbžiha na jugozapadu Poljske koja je kada je njenom vlasniku u kući pozlilo istrčala lajući napolje, hrabro zaustavila autobus, insistirala da vozač izadje napolje i odvela ga kući da pomogne njenom onesvešćenom vlasniku.

Na žalost starijem Poljaku, udovcu koji je živeo sam u kući sa kerušom Tigrom pomoći nije bilo i iako je prevezen u bolnicu preminuo je, a keruša se pre dve nedelje obrela u lokalnom azilu za pse.

Za Tigru i njen podvig, medjutim, na sreću su saznali dobrovoljici iz poljske fondacije za zaštitu životinja Manija pomaganja. Oni su se rastrčali da nadju porodicu pokojnog vlasnika što je na početku išlo teško jer se tek nedavno doselio u okolinu Valbžiha i susedi o njemu nisu mnogo znali ali na kraju su uspeli i pronašli njegovu decu koja žive u Nemačkoj.

Nakon dirljivog susreta Tigre sa ćerkom vlasnika u azilu, pseći andjeo čuvar, kako su Tigru u medjuvremenu prozvali, sada uživa u svom novom domu sa decom vlasnika u Nemačkoj.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike