U trendu

Video koji će vam ulepšati dan: Prvi koraci 4-godišnjakinje sa cerebralnom paralizom

Prvi koraci deteta veliki su trenutak za sve roditelje, ali oni koje je načinila četvorogodišnja Maja Tisdejl iz Mičigena sve su neizmerno oduševili, i pomalo rastužili.

Posle operacije kičme, ova hrabra devojčica, kojoj joj je sa godinu dana dijagnostifikovana cerebralna paraliza, početkom ove nedelje napravila je prve korake, a roditelji su snimili ovaj emotivni trenutak koji je postao viralni hit.

“Prvi koraci – četiri godine i deset meseci“, piše u opisu videa. “Ne mogu opisati rečima kako se osećamo. Ništa ne može da se meri sa veličinom ovog trenutka. I više smo nego ponosni na našu snažnu Maju.“

U videu Maja sa ogromnim osmehom kaže: “Hodam! Napravila sam veliki korak!“

Maja je rođena četiri meseca pre termina 2013. godine, i težila je manje od kilograma. Sa godinu dana joj je dijagnostifikovana cerebralna paraliza, a tip bolesti je ograničavao u kretanju i kontroli mišića. Zbog toga nije mogla da hoda bez hodalice ili bez pomoći štapa.

Međutim, hrabru Maju ništa nije moglo da zaustavi.

“Uvek smo joj pomagali, a ona je odgovarala: ‘Ne, ja to mogu!’ Ona ne želi da joj se pomaže, uvek pokušava sve da uradi sama“, izjavila je njena majka En Tisdejl.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike