najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Volite Krimi priče? Ovaj muzej morate posetiti

Oružje, užad za vešanje i razni sablasni predmeti povezani s kriminalcima i nekim od najstravičnijih zločina i u Velikoj Britaniji ove godine će prvi put i javnost moći da vidi.

Više od jednog veka Kriminalistički muzej je bio otvoren samo za pripadnike Skotland jarda i pozvane goste, ali će sada od 9. oktobra u Londonu postavka biti dostupna svim zainteresovanima.

Posetioci će imati priliku da vide oko 600 predmeta, među kojima su posmrtne maske pogubljenih ubica, pištolj koji je korišćen za pokušaj ubistva kraljice Viktorije i beleške iz 1888. detektiva koji je radio na ubistvima Džeka Trboseka.

Jedan od predmeta je posebno jeziv – kamen iz žučne kese, što je jedini ostatak žrtve serijskog ubice iz 1940. Zločinac Džon Haj je tela žrtava rastvarao u sumpornoj kiselini posle čega su ostali samo kamenčići iz žučne kese. izložene su i kožne rukavice i kecelja koje je Haj nosio.

“Mnogi predmeti koje ćemo predstaviti imaju veze sa ubistvima i deo su stravičnih događaja”, rekla je kustoskinja muzeja Julija Hofbrand, dodajući da je “većina premeta svakodnevna i da govori o životima ljudi”.

Izložba je napravljena 1875. godine za obrazovanje policijskih službenika i dokumentuje neke od najtežih zločina u Velikoj Britaniji.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike