U trendu

Vratio se iz mrtvih: Srce je prestalo da mu kuca na čak 18 sati

Jedan 53-godišnji Francuz je sredinom marta pretrpeo teški srčani udar posle čega mu je telesna temperatura pala na tek 22ºC. Iako su šanse za njegovo preživaljavanje bile nula procenata, Francuz se sada dobro oporavlja.

Pacijent se i dalje se nalazi u bolnici, a lečnici kažu da bi trebalo da se u potpunosti oporavi, bez očekivanih oštećenja mozga, piše The Sun.

Francuz je pretrpeo srčani udar kada se pešice vraćao iz bratovljevog doma 12. marta. Kada se nije vratio kući, porodica je krenula u potragu i nekoliko sati kasnije pronašla uz reku. Pozvali su Hitnu pomoć koja je utvrdila da je muškaracu drastično spala temperatura i da je iznosila tek 22ºC umesto uobičajenih 37ºC.

Počeli su odmah da ga oživljavaju koje su nastavili i u bolnici što je trajalo puna četiri sata. Posle toga lekari su pacijenta stavili na respirator kako bi mu se telo napokon zagrejalo, ali mu srce i dalje nije kucalo.

Doktor Džonatan Šarbi iz bolnice u Monpeljeu je objasnio da je pacijent toliko dugo preživeo zahvaljujući upravo drastičnom padu telesne temperature što mu je od oštećenja zaštitilo mozak i ostale organe.

– Nap celi tim lekara je bio preneražen. Ovo je slučaj za stručnu literaturu. To je bila neverovatna medicinska i ljudska avantura. Šanse za preživljavanje su bile gotovo ravne nuli – izjavio je doktor.

Međutim, smanjena telesna temperatura je u isto vreme sprečavala ponovo pokretanje srca, pa je ono počelo da kuca tek kada se telo ugrejalo. Lekari očekuju da će se pacijent u potpunosti oporaviti, a jedine povrede koje je pretrpeo je nekoliko slomljenih rebara koja su naprsla zbog intenzivne masaže srca.

1 komentar
  1. Anonimni

    uhuu , Ovaj covek je to brze uradio i od samog ISUSA., mada cudesni Isus je bio na suncu, visokoj temperaturi. ali ovaj vaskrsli covek nije BOG zar ne.. Mada ipak je Francuz, mozda ima neke genetike Isusove ( Marije Magdalene) . On je „samo“ sin covekov… Srecan mu njegov uskrs i dug zivot !

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike