najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Vučić u Tirani: Dron – šala s kojom se nije šaliti

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Tirani da je ponosan što je prvi srpski premijer koji je došao u zvaničnu posetu Tirani, da ima mnogo oblasti u kojima dve zemlje treba da sarađuju, ali i da nisu saglasne po pitanju Kosova i Metohije.

“Nismo razgovarali samo o diplomatiji, govorili smo o razvoju turizma i kako da motivišemo građane Srbije da dođu u Tiranu i obrnuto. Na dobrom smo putu, moramo da radimo na tome. Činjenica je da nismo saglasni po pitanju KiM“, rekao je Vučić nakon sastanka sa albanskim premijerom edijem Ramom, ističući da je došao u ime građana Srbije.

Premijer Albanije ponovio je danas u Tirani da je incident sa dronom na fudbalskoj utakmici u Beogradu tumačio kao šalu, a predsednik Vlade Srbije Aleksansdar Vučić ponovio da se sa zastavom “velike Albanije” nije šaliti i da je to bila provokacija koja se, bez sumnje, loše odrazila na odnose dve države.

Vučić je rekao da je incident sa dronom u Beogradu pre šest meseci bio politički organizovan, a da zastava “velike Albanije” za Srbiju predstavlja politički incident.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim domaćinom, albanskim premijerom Edijom Ramom, Vučić je rekao da se taj incident bez svake sumnje “vrlo loše odrazio” na odnose dveju država.

“Znam ime. Gospodin se zove Ismail, ne znam mu prezime. Radi se o osobi koja je došla iz Italije tri-četiri dana pre utakmice”, rekao je Vučić.

Odgovarajući na komentar srpskog premijera o dronu i zastavi “velike Albanije”, Rama je rekao da “velika Albanija” za Albance nije ni vizija, ni projekat, niti program.

Ne ostavlja, kaže, utisak na Albance kada se pojavi u bilo kom obliku i mestu, kao što je to bio slučaj u Beogoradu.

“Da smo videli zastavu ‘velike Srbije’ smejali bismo se kao i čitav narod i ne bismo je ozbiljno shvatili”, rekao je Rama istakavši da veruje da su obe strane izvukle pouku iz tog događaja.

Premijer Albanije rekao je da ne shvata zbog čega se Srbi ljute toliko u vezi sa tim.

“Velika Albanija nije ni naša vizija ni naš program. Ne razumem zbog čega se Srbija toliko ljuti u vezi te zastave na meču. Mi se ne bismo ljutili”, rekao je Rama.

“To je bila politička poruka. Ne možete doneti zastavu Velike Albanije čisto radi šale”, rekao je Vučić.

Rama je zaključio da je taj incident prevaziđen ovom uzvratnom posetom premijera Srbije, koja, rekao je, predstavlja znak zajedničke dobre volje da se ide napred i uverenja da, bez obzira na nesaglasja i nepodudaranja, imamo neograničenu mogućnost za uzajmno prijateljstvo.

(Tanjug)

 

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike