U trendu

Za uspeh u životu potrebna vam je samo jedna osobina

Ukoliko želite uspeh u životu, bilo profesionalnom, bilo privatnom, razveseliće vas vest da su naučnici otkrili najvažniju osobinu koju morate da posedujete – savest. Ako je već imate, onda samo morate da je izbrusite do kraja.

Osim toga, uz savest, naučnici nisu pronašli nijednu negativnu osobinu koju bi vezali sa njom, prenose američki mediji, a pozitivne osobine koje savest obuhvata bile bi – učinak, organizovanost, urednost i sistematičnost.

Drugim rečima, biti savestan zapravo znači biti temeljan, pažljiv i oprezan, a istovremeno uključuje želju za obavljanjem zadataka.

Savest je vrlina koja se manifestuje kroz pomenute karakteristike, a podrazumeva i disciplinu, pažljivost, promišljenost, sposobnost organizacije, pažljivo razmišljanje pre delovanja i ambiciju.

Upravo se kod savesnih ljudi najbolje može predvideti poslovni uspeh. Ne radi se samo o poslu – deca visoke savesti imaju bolje ocene u školi i na fakultetu, ređe se odlučuju za kriminal i duže su u braku. Osim toga, navodno i duže žive, imaju niži krvni pritisak i manju verovatnoću da obole od Alchajmerove bolesti, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)