U trendu

Zadržati prijatelje kad dobijete bebu (2)

Jednom kad dobiju bebu, mnogim ženama se učini izuzetno teškim da zadrže prijatelje i prijateljstva, čini im se da za njih uopšte nemaju vremena. Vreme je, ipak, moguće naći, svakako ne kao ranije, ali bi se, uz malo organizacije, povremeno moglo "uglaviti" viđanje s prijateljima, što će mami sigurno prijati, a ako je mama srećna, biće srećna i beba.
3. Ubacite u raspored vreme kada će se neko drugi brinuti o bebi. Vi ste i dalje ona žena koja ste bili i pre rađanja – plus ste i majka. Moguće je da se osećate kao da kao mama "radite prekovremeno", i to je potpuno normalno; ipak, i onaj drugi deo vas ne treba da bude zaboravljen. Da biste to postigle, moguće je da će biti potrebno da sednete s partnerom i "rezervišete za sebe" svaki drugi četvrtak između pet i sedam uveče, ili nešto slično, i da se onda u to vreme viđate s prijateljima (ne stidite se da to tražite, dete je i njegovo!). Svakako, trebalo bi i "uzvratiti uslugu", to jest, ostaviti i njemu neko vreme kada može da se vidi sa svojim prijateljima.
4. Iskoristite "vreme bez bebe" najbolje što možete. Recimo, dogovorile ste se s partnerom da on čuva bebu dok vi idete na časove joge ili na džoging. Pozovite i neku prijateljicu da vam se pridruži u džogiranju ili na času joge (pod pretpostavkom da i prijateljicu zanimaju takve aktivnosti) – svakoj inteligentnoj osobi biće jasno da vam je slobodno vreme veoma limitirano i, ako je aktivnost kojom se bavite iole zanima, prihvatiće to kao mogućnost da se vidi i ispriča s vama, kao i da zajedno radite nešto zanimljivo i što vam obema koristi.
5. Povedite bebu s sobom. Imate bebu, ne neki gadan virus, pa da morate da budete u karantinu dok to ne prođe. Možete pozvati prijateljicu da prošeta s vama dok šetate bebu po parku, ili kad odete negde na kaficu, možete povesti i bebu sa sobom. Samo birajte prilike kada nije neprikladno povesti bepče sa sobom – svakako da je ne biste vodile u noćni klub ili povele sa sobom na večeru u neki restoran s muzikom toliko glasnom da bi se mališan uznemirio. Onda kad vodite bebu sa sobom, pokušajte da ne pričate samo o njoj. Pitajte i šta se dešava u životima vaših prijatelja, a kada pričate o sebi, pričajte o još ponečemu osim o bebi – iako vam je vaša bebica veoma, veoma važna, nije baš da u vašem životu ne postoji ama baš ništa sem nje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.