U trendu

Žene preko pedesete ne bi smele da nose ovakve cipele, mnoge uporno prave greške

Pedeseti rođendan je prava prekretnica za mnoge stvari, pa i za modu. U tim godinama mnoge žene prestanu da brinu o izboru odeće i obuće i nose samo ono što je udobno, ali ima i onih koje po svaku cenu pokušavaju da „zadrže mladost“, pa nose garderobu za tinejdžere.

Oba ova pristupa su potpuno pogrešna. Stilistkinja Naz Mer ističe koja pravila treba poštovati.

Izbegavajte prekratke suknje
Bez obzira koliko je žena vitka, mini dužina izgleda neumesno ako ste zašli u šestu deceniju. Ovom odećom kao da izražavate negodovanje zbog svojih godina, ali rezultat nije onakav kao što priželjkujete. Za zrele žene midi je idealna dužina.

Neon boje
Drečave boje prikladne su samo za decu i tinejdžere. Na starijim ženama neon žuta ili jarko roze boja izgledaju smešno, kao da ste uzeli odeću od svoje kćerke. Sa 50+ godina potreban vam je skup i elegantan izgled, pa iz garderobe uklonite stvari jarkih boja.

Oprezno sa animal printom
Sa ovim dezenom rizikujete da izgledate potpuno demode. Sa godinama postaje sve teže odvojiti se od omiljene odeće koja se više ne nosi. To žene obično pravdaju činjenicom da se trendovi vraćaju, ali činjenica da se nikada ne nosi ono što je nekada bilo moderno.

Bapske cipele
Još jedna česta greška koju prave žene koje su napunile 50+ je to što nose cipele koje izgledaju kao da su ih pozajmile od bake. Vode se time da im je važna udobnost.  Međutim, to ne bi trebalo da radite. Možete pokvariti celokupan utisak noseći oblu obuću sa đonom od plute. Pronađite udobne i moderne čizme, patike i mokasine sa što manje detalja, prenosi novi.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar