U trendu

Zna se kakva nas katastrofa čeka: sudbina Zemlje odavno je određena (video)

Naučnici sa Univerziteta u Edinburgu pronašli su među drevnim kamenim reljefima potvrdu teorije o padu komete na Zemlju pre oko 13 hiljada godina, prenosi „Telegraf“.

Istraživači su analizirali simbole na stubovima starog hrama Gobekli Tepe na jugu Turske, za koji se procenjuje da je izgrađen najranije u 9. milenijumu pre n. e.

Pretpostavivši da crteži predstavljaju položaj nebeskih tela, naučnici su ih uporedili sa mapom sazvežđa iz tog vremena i došli do zaključka da je oko 10.950 p. n. e. na Zemlju mogla da padne kometa. Na brojne žrtve ove katastrofe, po njihovom mišljenju, ukazuje slika čoveka bez glave.

Iz blata izronio najmoćniji faraon star 3000 godina (video)
„Gobekli Tepe je bio, kako se pretpostavlja, između ostalog, opservatorija za praćenje noćnog neba. Jedan od stubova očigledno je služio kao spomenik ovom destruktivnom događaju“, objasnio je rukovodilac istraživanja Martin Svitman.

Period koji je nastupio nakon toga, od kraja 11. do kraja 10. milenijuma pre nove ere, tzv. mlađi drijas, obeležen je oštrim zahlađenjem. Smatra se da je ovo doba odigralo ključnu ulogu u razvoju čovečanstva kada je došlo do pojave poljoprivrede i formiranja prvih civilizacija.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. Anonimni

    Kakvo zamajavanje naroda, bolje razmišljajte o ratu koji je pred vratima ili zagađenju životne sredine, to su prave katastrofe a ne ovo šta bi bilo kad bi bilo!!!!

  2. kojeimedadam

    Kometa je “ lutrija „. Prava opasnost je zagađivanje planete…industrijsko, ratno i veštačko – zaprašivanjem. Kao da se nekome žuri da nam se “ vremenska kataklizma “ što pre dogodi.

  3. Blajbi

    Danas je sasviom moguce izbeci udar komete u Zemlju. To nije glavna opasnost. Glavna opasnost po covecanstvo je nuklearni rat.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike