Bajaga otkriva kom bi svetskom lideru trebalo dati „šarene pilule“ (video)

Nakon ove situacije u Siriji meni je delovalo kao da svi drže ruku iznad onog prekidača. Ako su šarene pilule za smirenje svi bi mogli po malo da uzmu za početak, pa posle da vidimo ko više poludi njemu malo jače, kaže u razgovoru za Sputnjik legenda jugoslovenske rok-scene Momčilo Bajagić Bajaga.

Kada bi Bog stvarno bio drug i zavrteo planetu, gde bi nas zaustavio i ostavio? Kako to izgleda jahati maglu i šta se nalazi s druge strane jastuka? Zašto votka nije rakija? Kako je izgledao anti-NATO koncert na Crvenom trgu 1999. godine? To su samo neka od pitanja na koja smo odgovore potražili od muzičara Momčila Bajagića Bajage, koji ovih dana promoviše svoj novi album „U sali lom“.

Na našu konstataciju da verovatno ima neku vezu u MUP-u s obzirom da je on jedini muzičar koji je javno u pesmi rekao da pada vlada, a nije pretrpeo nikakve posledice zbog toga, Bajaga kaže da se kod ljudi koji se bave politikom ljubav prema toj numeri menja zavisno od toga da li su na vlasti ili u opoziciji.

„Kad su u opoziciji to je odlična pesma, kad su na vlasti ne valja. Ja nisam razmišljao ni o vlasti ni o opoziciji, ona je nastala za film ’Profesionalac‘. A taj genijalni tekst je napisao moj prijatelj Duško Kovačević i ja mislim da je sve što on napiše ozbiljna stvar.“

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bajaga
Komentari (0)
Dodaj komentar