Festival predstava za decu sutra u Kruševcu

Jubilarni, deseti Festival predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“ održaće se u Kruševcu od sutra do 15. novembra, najavljeno je danas. 

Upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić je novinarima rekao da je Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, odlučila da se jubilarni festival održi u Kruševcu jer je u tom gradu nastao pre deset godina tokom festivala „Joakim Vujić“.

Tokom osam dana Festivala biće sedam predstava u takmičarskom delu i jedna u čast nagradjenih.

O dobitnicima festivalskih nagrada odlučiće žiri koji čine Igor Kojović, Asim Sarvan i Milutin Vešković.

Na ovogodišnjem Festivalu će, prema odluci selektora Spasoja Milovanovića, u takmičarskom delu biti prikazane predstave „Čarobnjak iz Oza“ Kruševačkog pozorišta, „Palčica“ Narodnog pozorišta Užice, „Ljubičasta bajka“ Kraljevačkog pozorišta i „Mačak u čizmama“ Šabačkog pozorišta.

U takmičarskom delu biće i predstave „Jan Bibijan“ Pozorišta za decu iz Kragujevca, „Alisa u zemlji čuda“ Narodnog pozorišta Pirot i „Ljubav na prvi pogled“ Puls teatra iz Lazarevca.

U čast nagradjenih ansambl Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja odigraće predstavu „Mačak u čizmama“.

Festival počinje sutra izvodjenjem predstave Kruševačkog pozorišta „Čarobnjak iz Oza“ i otvaranjem izložbe kostima iz dečijih predstava tog pozorišta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar