U trendu

Festival predstava za decu sutra u KruĆĄevcu

Jubilarni, deseti Festival predstava za decu profesionalnih pozoriĆĄta Srbije „Mali Joakim“ odrĆŸaće se u KruĆĄevcu od sutra do 15. novembra, najavljeno je danas. 

Upravnik KruĆĄevačkog pozoriĆĄta Branislav Nedić je novinarima rekao da je Zajednica profesionalnih pozoriĆĄta Srbije, odlučila da se jubilarni festival odrĆŸi u KruĆĄevcu jer je u tom gradu nastao pre deset godina tokom festivala „Joakim Vujić“.

Tokom osam dana Festivala biće sedam predstava u takmičarskom delu i jedna u čast nagradjenih.

O dobitnicima festivalskih nagrada odlučiće ĆŸiri koji čine Igor Kojović, Asim Sarvan i Milutin VeĆĄković.

Na ovogodiĆĄnjem Festivalu će, prema odluci selektora Spasoja Milovanovića, u takmičarskom delu biti prikazane predstave „Čarobnjak iz Oza“ KruĆĄevačkog pozoriĆĄta, „Palčica“ Narodnog pozoriĆĄta UĆŸice, „Ljubičasta bajka“ Kraljevačkog pozoriĆĄta i „Mačak u čizmama“ Ć abačkog pozoriĆĄta.

U takmičarskom delu biće i predstave „Jan Bibijan“ PozoriĆĄta za decu iz Kragujevca, „Alisa u zemlji čuda“ Narodnog pozoriĆĄta Pirot i „Ljubav na prvi pogled“ Puls teatra iz Lazarevca.

U čast nagradjenih ansambl PozoriĆĄta „Bora Stanković“ iz Vranja odigraće predstavu „Mačak u čizmama“.

Festival počinje sutra izvodjenjem predstave KruĆĄevačkog pozoriĆĄta „Čarobnjak iz Oza“ i otvaranjem izloĆŸbe kostima iz dečijih predstava tog pozoriĆĄta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.