Nova izložba “Fearles” od 20. aprila u Domu omladine

BEOGRAD – Izložba “Fearleš” umetnika Stefana Kneževića biće otvorena u utorak, 20. aprila, i trajaće do 7. maja u Galeriji Doma omladine Beograda.

Postavka ima cilj da izmesti posmatrača iz svakodnevice u polje “prostora za izolaciju”, u kome se ističe lični narativ i uspostavlja se u odnosu na čitanje celine sa zida.

Na taj način ambijentalnost izložbe postaje “prostor za jednog” u kome se vrši specifičan dijalog između poruke umetnika i ličnog doživljaja pojedinca.

Stefan Knežević je multidisciplinarni umetnik i dizajner koji istražuje široki svet vizuelnih komunikacija, a diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2012. godine sa Master diplomom iz Grafičkog Dizajna.

Iste godine osnovao je studio “Dizajn duo” i od tada stvara u saradnji, ali i nezavisno u reklamnoj i dizajnerskoj industriji kao kreativni i umetnički direktor na mnogim projektima.

Do sada je bio laureat na nekoliko međunarodnih i domaćih dizajn takmičenja, kao što su 2. mesto na takmičenju “Young Creative Ćevrolet” u Los Anđelesu, SAD, ali i 1. mesto na “Internacionalnom danu protiv duvanskog dima”- takmičenje za najbolji poster u Beogradu.
Takođe, do sada je imao i tri samostalne izložbe: “Anatomija Realizma” (2012), “New Layers” (2013) i “I Had a Dream Where I Was Hugging Everyone” (2020).

Galerija Doma omladine Beograda je otvorena od utorka do subote od 12 do 21 sat, nedeljom od 12 do 18 časova, dok ponedeljkom ne radi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar