Raspisan konkurs za idejno rešenje paviljona MSUB

BEOGRAD – Muzej savremene umetnosti u Beogradu i Udruženje arhitekata Srbije raspisali su javni arhitektonski konkurs za idejno rešenje paviljona MSUB sa proširenjem magacinskih kapaciteta Muzeja koji je otvoren do 9. septembra, saopšteno je danas iz ove institucije.

Kako navode organizatori, konkursno rešenje treba da afirmiše savremene tendencije u arhitekturi, oblikovanju i uređenju javnih gradskih prostora i uvrsti savremena programska i pejzažna uređenja slobodnih i zelenih površina u skladu sa potrebama postojećih i ovim konkursom planiranih sadržaja.

Izabrana rešenja predstavljaće osnov za izradu projektne dokumentacije za potrebe njene dalje realizacije, kao i same realizacije projekta i datih sadržaja.

Konkursnim zadatkom se sadržaji razvrstavaju u dve programske celine koje bi se realizovale u dve odvojene faze: prvu celinu predstavlja paviljon sa komercijalnim sadržajima muzeja podeljenim na ugostiteljstvo i turizam, a drugu celinu čini magacinski prostor u smislu dopune ili proširenja postojećih kapaciteta Muzeja.

Detaljne informacije o konkursu mogu se naći na zvaničnom sajtu MSUB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar