U trendu

Raspisan konkurs za idejno rešenje paviljona MSUB

BEOGRAD – Muzej savremene umetnosti u Beogradu i UdruÅŸenje arhitekata Srbije raspisali su javni arhitektonski konkurs za idejno reÅ¡enje paviljona MSUB sa proÅ¡irenjem magacinskih kapaciteta Muzeja koji je otvoren do 9. septembra, saopÅ¡teno je danas iz ove institucije.

Kako navode organizatori, konkursno reÅ¡enje treba da afirmiÅ¡e savremene tendencije u arhitekturi, oblikovanju i uređenju javnih gradskih prostora i uvrsti savremena programska i pejzaÅŸna uređenja slobodnih i zelenih povrÅ¡ina u skladu sa potrebama postojećih i ovim konkursom planiranih sadrÅŸaja.

Izabrana reÅ¡enja predstavljaće osnov za izradu projektne dokumentacije za potrebe njene dalje realizacije, kao i same realizacije projekta i datih sadrÅŸaja.

Konkursnim zadatkom se sadrÅŸaji razvrstavaju u dve programske celine koje bi se realizovale u dve odvojene faze: prvu celinu predstavlja paviljon sa komercijalnim sadrÅŸajima muzeja podeljenim na ugostiteljstvo i turizam, a drugu celinu čini magacinski prostor u smislu dopune ili proÅ¡irenja postojećih kapaciteta Muzeja.

Detaljne informacije o konkursu mogu se naći na zvaničnom sajtu MSUB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar