Šekspir „za doneti“

Teško da možete da naručite pozorišnu predstavu „za poneti“, ali je odskora moguće dobiti Šekspira „za doneti“. U Njujorku, gde je kućna dostava jedan od glavnih načina kupovine svega i svačega, radi pozorišna trupa Shakespeare Delivery, koja dežura kraj telefona, spremna da ekspresno dostavi sonet, odlomak ili scenu u stan ili gde god to poželi mušterija.

Komplet odlomaka košta 50 dolara, a vođa trupe, Timoti Spid Levič (Timothy „Speed“ Levitch), (na slici), 31, odlučio je da u ovaj posao krene kada je sa nekoliko svojih kolega po narudžbini izvodio odlomke iz Šekspirovih dela čije su teme pravda i zakon. Petnaestominutni „miks“ koji je započeo Hamletovim monologom izveden je pred grupom advokata, koji su se okupili na jednoj kućnoj proslavi.

Sada trupa broji desetak članova, koji prigodne odlomke izvode zavisno od želja, raspoloženja i povoda. Ako je u pitanju venčanje, tu su odlomci iz drama koji govore o braku. Ako su ih pozvali zaljubljeni – soneti ili delovi iz „Romea i Julije“. „Mi smo kao neki džuboks sa Šekspirovim numerama“, kaže jedan od članova neobične trupe, „ubacite novčić, i eto pesme.“ Ako ste u Njujorku i želeli biste Šekspira „za doneti“ po, rekli bismo, vrlo povoljnoj ceni, pozovite (212) 714-5461.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar