U trendu

Ć ekspir „za doneti“

TeĆĄko da moĆŸete da naručite pozoriĆĄnu predstavu „za poneti“, ali je odskora moguće dobiti Ć ekspira „za doneti“. U Njujorku, gde je kućna dostava jedan od glavnih načina kupovine svega i svačega, radi pozoriĆĄna trupa Shakespeare Delivery, koja deĆŸura kraj telefona, spremna da ekspresno dostavi sonet, odlomak ili scenu u stan ili gde god to poĆŸeli muĆĄterija.

Komplet odlomaka koĆĄta 50 dolara, a vođa trupe, Timoti Spid Levič (Timothy „Speed“ Levitch), (na slici), 31, odlučio je da u ovaj posao krene kada je sa nekoliko svojih kolega po narudĆŸbini izvodio odlomke iz Ć ekspirovih dela čije su teme pravda i zakon. Petnaestominutni „miks“ koji je započeo Hamletovim monologom izveden je pred grupom advokata, koji su se okupili na jednoj kućnoj proslavi.

Sada trupa broji desetak članova, koji prigodne odlomke izvode zavisno od ĆŸelja, raspoloĆŸenja i povoda. Ako je u pitanju venčanje, tu su odlomci iz drama koji govore o braku. Ako su ih pozvali zaljubljeni – soneti ili delovi iz „Romea i Julije“. „Mi smo kao neki dĆŸuboks sa Ć ekspirovim numerama“, kaĆŸe jedan od članova neobične trupe, „ubacite novčić, i eto pesme.“ Ako ste u Njujorku i ĆŸeleli biste Ć ekspira „za doneti“ po, rekli bismo, vrlo povoljnoj ceni, pozovite (212) 714-5461.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.