Završen 61. Medjunarodni beogradski sajam knjiga

U Beogradu je večeras završen 61. Medjunarodni sajam knjiga posle osam dana tokom kojih su posetiocima predstavljena izdanja na 450 štandova, od kojih je 40 bilo iz inostranstva.

Za najbolje izdavače proglašene su beogradska preduzeća „Klio“ i „Laguna“, a za izdavački poduhvat godine proglašeni su „Putopisi“ Grigorija Božovića i „Srbija, gradovi, opštine, naselja“ Stevana Stankovića.

Dela Nenada Simonovića i Une Babić – „Najlepše pesme za decu“ i „Lola – Pas detektiv“, proglašena su za najbolje dečije knjige na Sajmu.

Tokom Sajma je obeleženo nekoliko jubileja, medju kojima 120 godina od objavljivanja „Hajduk Stanka“ Janka Veselnovića i 70 godina „Malog princa“ Antoana de Sent Egziperija.

Ovogodišnji sajam koji je bio pod sloganom „Knjige u ruke“, posetili su neki od značajnih pisaca iz sveta: Aleksandar Mekol Smit, Erlend Lu, Zahar Prilepin.

U ime Irana – ovogodišnjeg počasnog gosta Sajma, ambasador Madžid Fahim Pur predao je danas ambasadoru Nemačke u Beogradu Akselu Ditmanu „Otvorenu knjigu“ – simbol gosta, pošto će počasni gosti narednog, 62. Medjunarodnog sajma knjiga iduće godine biti zemlje nemačkog govornog područja: Nemačka, Lihtenštajn, Austrija i Švajcarska.

Kapije sajma zatvorene su večeras, a sutra se očekuje da će biti objavljeno koliko je bilo posetilaca i koliko je knjiga prodato.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar