Kraljica je obožavala ove palačinke, slala ih je i američkom predsedniku: Ovo je recept

Recept za palačinke koji je kraljica Elizabeta II poslala američkom predsedniku Dajtu D. Ajzenhaueru 1960. godine proširio se Internetom, a njegova fotografija  je objavljena na Redditu. Drop scones, vrsta poslastica nalik američkim palačinkama, poslužena je za doručak u dvorcu Balmoralu kada su 1960. kod kraljice u gostima bili američki predsednik Dajt D. Ajzenhauer i njegova supruga Mami, a desert je toliko oduševio par da su zatražili recept. Kraljica je nešto kasnije poslala pismo i recept Ajzenhaueru.

„Kad sam na naslovnoj strani današnjih novina videla Vašu fotografiju na kojoj pripremate prepelice na roštilju, setila sam se da Vam nikad nisam poslala recept koji sam obećala u Balmoralu. Zato sam sada požurila da to uradim i nadam se da će Vam uspeti“, napisala je kraljica.

Popisala je sve sastojke i opisala kako se palačinke pripremaju, a zatim dala i savet:  „Kada se pravi manje palačinki, smanjim količine brašna i mleka, ali količine ostalih sastojaka ne menjam. Takođe sam ih pripremala tako da sam umesto šećera koristila melasu ili zlatni sirup (sirup koji se dobija postupkom rafinisanja soka šećerne trske ili šećerne repe) i to takođe može biti jako dobro“, napisala je Elizabeta i dodala da smesu treba prilično dugo mešati, ali i ne dopustiti da dugo stoji pre pečenja. Recept je dovoljan da u njemu uživa 16 osoba, napomenula je.  Pa, eto, ko želi doručak u kraljevskom stilu, donosimo recept:

Sastojci:

4 šoljice brašna

4 kašike šećera u prahu

2 šoljice mleka

2 jaja

2 kašičice sode bikarbone

3 kašičice vinskog praška za pecivo (u našim prodavnicama možete pronaći pod nazivom Weinstein Backpulver)

2 kašike otopljenog maslaca

Priprema:

Umutite zajedno jaja, šećer i oko polovne mleka, zatim dodajte brašno i dobro pomešajte dodajući preostalo mleko, sodu, prašak za pecivo i maslac.

Prijatno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kraljica Elizabeta IIpalacinkerecept
Komentari (0)
Dodaj komentar