Moguće je: Zdrav recept za posnu tortu bez pečenja i griže savesti, samo čisto zadovoljstvo!

Sigurno vam je poznato da je najbolja torta ona koja ne samo da je ukusna, već i ne tera vas da se osećate krivima nakon svakog zalogaja. Ako želite da uživate u savršenom prolećnom desertu, onda je ovo recept koji tražite!

Zaboravite na komplikovane procese pečenja i dugotrajno čekanje. Ova torta se priprema brzo i lako, a rezultat je čisto zadovoljstvo za vaše nepce.

Sastojci kao što su orašasti plodovi i osvežavajuće jagode stvaraju savršenu harmoniju ukusa, a njihova kombinacija čini ovu tortu neodoljivom. Što je još bolje, ovaj recept je veganski i zdrav, što znači da možete uživati bez griže savesti.

Spremite se da otkrijete parče prolećnog raja, koje će vas osvojiti svojom jednostavnošću i fantastičnim ukusom!

Sastojci za koru:

– 60 g orašastih plodova

– 50 g bademovog brašna

– 2 suve urme

– 1 kašičica cimeta

– 2 kašike kokosovog ulja

– so po ukusu

Sastojci za fil:

– 260 g indijskih oraha

– hladna voda za namakanje

– 120 ml kokosovog mleka u konzervi

– 2 kašike svežeg limunovog soka

– 60 ml otopljenog kokosovog ulja

– 55 ml javorovog sirupa ili meda

– 1 kašika ekstrakta vanile

– 75 g svežih ili smrznutih jagoda

– jagode za ukrašavanje

Priprema:

Stavite indijske orahe u činiju i prekrijte ih hladnom vodom. Pustite da se natapaju najmanje 4 sata ili preko noći dok ne omekšaju.

Napravite koru: Koristeći procesor za hranu, umutite pekane, bademovo brašno, urme, cimet, kokosovo ulje i prstohvat soli. Pekani se moraju u potpunosti raspasti na mrvice, a smesa mora da počne da se lepi. Prebacite dobijenu smesu za koru u prethodno podmazanu podlogu obloženu masnim papirom. Prstima pritisnite smesu za koru u dno posude u ravnomernom sloju.

Napravite punjenje: Iscedite indijske orahe i stavite ih u blender. Dodajte kokosovo mleko, limunov sok, kokosovo ulje, javorov sirup i vanilu. Miksajte dok ne dobijete sasvim glatku smesu, oko 5 do 7 minuta. Otprilike ⅔ dobijenog nadeva prelijte preko kore. Varjačom nežno rasporedite smesu, a zatim uzmite kalup ili posudu u kojoj pripremate kolač i lagano ga stresite ili podignite s pulta kako bi smesa sama sela na svoje mesto.

Stavite u zamrzivač za vreme dok pripremate jagode i ostatak krema, na 10-ak minuta. Dodajte jagode u preostalu smesu krema i uključite procesor hrane dok ponovno ne dobijete glatku smesu. Preko prvog sloja premažite nadev od jagoda. Lopaticom ga poravnajte i ponovno ga podignite i lagano protresite. Tortu ukrasite jagodama. Zatim ponovno zamrznite, na najmanje četiri sata. Pre posluživanja, pustite da 10 minuta odstoji na sobnoj temperaturi.

Prijatno!

(blic.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranareceptsavettortatrikveganska ishrana
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Lepo