Džejmi Oliver otkrio kako da za 45 sekundi napravite savršen omlet

Francuski omlet zahteva nešto više vremena za pripremu, malo više strpljenja i prakse. Mnogi ga zato ne pripremaju često. Ako vam se jedu jaja, lakše je da ih samo bacite na tiganj nego da pripremate omlet. Jednostavno i ukusno, zar ne?

Ali poznati kuvar Džejmi Oliver je objavio video na Instagramu u kojem je otkrio kako napraviti da napravite vazdušasti omlet za samo 45 sekundi.

Kako se priprema omlet za 45 sekundi?

Sara Tane, novinarka koja je isprobala ovaj recept kaže kako je za celu pripremu potrebno oko 5 minuta. Za početak je mutila nekoliko jaja. Tiganj je stavila na jaku vatru, a kada se zagrejao, dodala je malo ulja i stavila jaja. Odmah je narendala na njih malo sira i pomerila s vatre. Uzela je špatulu za kuvanje i lagano prebacila vrh jedne strane i nastavila tako dok se smesa nije pretvorila u nešto nalik maloj cepanici.

Prema njenim rečima u tom trenutku je omlet spreman za jelo. Iako se kratko peče, kaže kako je omlet bio dovoljno pečen i prozračan.

Savet za pripremu

Najvažnije što morate da znate je da na tiganj stavite samo tanki sloj jaja s obzirom na to da se kratko kuvaju, pa su 2 jaja dovoljna. Ako želite da stavite više smese, onda neće biti omlet gotov za 45 sekundi. Isto se odnosi i na sir, dovoljno je staviti samo tanki sloj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dorocakDžejmi Oliverjajaomlet
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Moze li rendani parmenzan? lepse je nego beli kravlji sir?Omlet sa sirom belim kravljim nije nesto .ALI S KACKAVALJOM je poseban ukus,kao sto je pohovani kackavalj ekstra ukusan..