Saveti za najbolji Mac and cheese, uvek ispadne savršeno

Zapečeni makaroni sa sirom nezaobilazno su jelo američkih porodica, bar ako je verovati filmovima i televiziji, a prvi zabeležen recept datira iz jednog britanskog kulinarskog priručnika objavljenog na kraju 18. veka. Tradicionalni makaroni sa sirom vrsta su jela koje se peče u rerni, a najčešće se pripremaju tako da se sir prvo ugrađuje u bešamel i zatim dodaje testenini. Ovo su samo neki od saveta koji će vam pomoći da vaš Mac&cheese uvek ispadne savršeno.

Posolite vodu

Ovo se možda ne čini kao bitan savet, ali je zapravo prilično važan i svaki italijanski kuhar će ga ponoviti nekoliko puta. Dodavanje puno soli će osigurati da vaša testenina bude dobro začinjena i ukusna.

Odaberite pravu testeninu

Očigledan izbor su klasični makaroni, ali možete odabrati i druge oblike kao što su fusilli, conchiglie (školjke) ili farfalle (leptirići).

Budite pažljivi s bešamelom

Kada pravite  bešamel, vodite računa o tome da ga treba stalno mešati i paziti da mleko ne provri. Ribani sir je potrebno dodavati postepeno, uz stalno mešanje, tako da se može otopiti. Deo mleka u bešamelu možete zameniti manjom količinom pavlake i na taj način dobiti bogatije i kremastije jelo.

Ubacite nešto posebno

Neki od sastojaka s kojima možete eksperimentisati uključuju senf, manje količine belog luka, čili, muškatni oraščić ili čak miso testenine.

Pomešajte sireve

Budite odvažni pri biranju sireva i pokušajte dodati više od jednog. Topljivi sirevi kao što su fontina, brie i gouda odlično idu u ovo jelo, a možete dodati čak i malo plavog sira za jači i odvažniji okus.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

sirtestenina
Komentari (0)
Dodaj komentar