Pljeskavice bolje nego u Meku i restoranu: Jedan sastojak je ključ za najbolji ukus

Mnogima je ovo jelo koje se pravi od mlevenog mesa jedan od omiljenih obroka

Pravim kulinarskim majstorima mnogi smatraju one koji prave dobre pljeskavice, jer zapravo one su jedno od omiljenih jela mnogima.

Recept koji je pred vama napraviće od vas pravog maga za spremanje ovog jela, a ukućani i gosti biće oduševljeni jer će probati pljeskavice bolje od onih koje su kušali u mnogim restoranima.

Donosimo vam mere za pljeskavice od kilogram mesa, od kojih ispadne 10 komada od 100 grama ili pet onih velikih od 200 grama.

Sastojci:
500 g mlevenog svinjskog mesa
500 g mlevenog junećeg mesa
1 kašičica bibera
20 g soli
10 g sode bikarbone
2 prstohvata šećera
2 kašičice crvene mlevene paprike
1 veća glavica crnog luka
2 dl vode

Priprema:
U velikoj posudi pomešajte svinjsko i juneće meso, dodajte sodu bikarbonu, so, šećer, biber, crvenu papriku, vodu, a zatim sitno seckani crni luk. Veoma je važno da dodate sodu bikarbonu koja će im dati na mekoći i sočnosti. Sve dobro zamesite, da se što bolje sjedini.

Posudu prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Pre pečenja izvadite je iz frižidera i oblikujte pljeskavice u željenoj veličini.

Pljeskavice pecite na roštilju ili u tiganju sa vrlo malo ulja.

Poslužite ih uz prilog i sezonsku salatu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pljeskavice
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Kum Žoržo

    Pljeskavice i burgeri su dva slična ali različita proizvoda. Postupak pripreme mesa za pljeskavice i burgere je različit, meso za pljeskavice je mleveno sitnije i mora da odstoji, meso za burgere je mleveno malo krupnije i priprema se odmah, čak se i ne koristi isto meso, za pljeskavice se koristi „masnija“ junetina za burgere govedina. Ima tu još sijaset sitnica ali bi trebalo mnogo pisanja da se sve objasni. Uglavnom, imaju jedno zajedničko a to je da u smesu za pljeskavicu niti za burger ne ide svinjsko meso, znači ovaj vaš recept se može zanemariti jer nije niti za pljeskavicu niti za burger.