Omiljeno jelo Monike Beluči – za samo 15 minuta

Sofija Loren je govorila kako bi radije jela pastu i pila vino nego bila mršavica, i to je ukratko filozofija po kojoj živi i Monika Beluči.

Monika ne voli da se izgladnjuje. Da bi održala dobru formu, kontroliše porcije i vežba koliko uspe sebe da natera.

Najčešće pliva, a jede sve – meso, ribu, voće, povrće, testenine. Omiljena joj je, naravno, italijanska hrana, i to pasta u svim mogućim oblicima, što jednostavnije, to bolje.

“Kad jedem sa svojim prijateljima, to su trenuci istinskog zadovoljstva, tad potpuno uživam u životu”, rekla je jednom prilikom, a na pitanje koje joj je najdraže jelo odgovara – dobra jednostavna pasta sa parmezanom i maslinovim uljem.

Sastojci:

špagete

parmezan

so

maslinovo ulje

Priprema:

Kad pripremate jelo koje je toliko jednostavno da ima samo nekoliko sastojaka, ključ je da svaki od njih bude najboljeg mogućeg kvaliteta. Dobra italijanska testenina, ekstra devičansko maslinovo ulje, parmezan u komadu, morska so. Priprema je prosta, oduzima maksimalno 15 minuta. Stavite vodu da prokuva, pri samom vrenju dodajte izdašno soli i ubacite testeninu. So se dodaje da bi pojačala vrenje vode kojoj hladna testenina spusti temperaturu. Kad je napola gotova, stavite na vatru tiganj sa maslinovim uljem i dodajte u njega malo vode iz testenine. Al dente skuvana i proceđena, testenina ide u tiganj, izmeša se tako da se film od ulja ravnomerno uhvati svuda, po potrebi se dodaje još vode i skida se sa šporeta. U tanjiru se bogato posipa sveže narendanim parmezanom.

I onda uživate kao Monika Beluči, a kako se osećate, tako i izgledate.

(Dragana Pandurević, nova.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brzi receptilaki receptimonika beluci
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Al Zasrah

    Kladim se da ni to što je tako jednostavno ne kuva sama nego jede u restoranu…