Čudotvorni napitak od 4 sastojka koji topi salo i reguliše probavu

Bez obzira na to da li želite da sačuvate zdravlje ili ga poboljšate ukoliko je narušeno gastroenterološkim tegobama postoji lekoviti koktel.

Reč je o „sasi vodi“ koja je veoma ukusna i delotvorna. U osam čaša vode dodajte jednu kašičicu rendanog korena đumbira, jedan svež krastavac srednje veličine, oguljen i isečen na tanke kolutove, jedan limun srednje veličine, isečen na kriške i 12 listova sveže nane.

Ostavite vodu da odstoji preko noći, da sve namirnice puste svoje arome, procedite, pa koktel pijte tokom celog sledećeg dana. Počnite tako što ćete je piti pre prvog jutarnjeg obroka i raspodelite ravnomerno tokom celog dana.

Svaki od sastojaka u ovom „koktelu“ ima pozitivan uticaj na zdravlje:

Krastavac – sadrži svega 16 kalorija. On deluje kao diuretik i omogućava izbacivanje vode iz organizma, i sprečava nadutost. Pored toga, bogat je hranljivim materijama magnezijumom, bakrom i kalijumom.

Đumbir – takođe deluje umirujuće na stomak, smanjuje nadutost i samim tim obim stomaka.

Limun – sprečava oticanje stomaka, bogat je vitaminom C koji deluje kao antioksidant i potpomaže izbacivanje toksina iz tela.

Listovi nane – deluju na čulo mirisa i na taj način smanjuju apetit i želju za hranom. Osim toga, oni daju osvežavajući i specifičan ukus ovoj vodi. Menta je inače poznata kao biljka koja smiruje digestivni sistem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mrsavljenjenapitakprobavavoda
Komentari (0)
Dodaj komentar