Bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak: 1 trik rešava stvar (video)

Svi smo pogrešno pravili bolonjez sos, a postoji savršen način kako da ga učinimo ukusnijim nego ikad i mnogo manje masnim

TikTok korisnica Holi nedavno je zainteresovala svoje pratioce genijalnim i jednostavnim trikom pomoću kojeg mleveno meso gubi višak masnoće, pa više nikad nećete morate da jedete teški i premasni bolonjez sos.

Na nalogu pod imenom @healingwithholly22 objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke, pa kad je prženje mesa pri kraju, njime prebrišite mast sa dna lonca.

Na taj način, kaže, više ne morate višak masnoće izlivati u sudoperu ili WC šolju, pa ćete verovatno poštedeti i odvod dodatnog prljanja, čak i oštećenja.

Video je skupio gotovo 200.000 lajkova, a mnogi su odmah pohrlili da isprobaju njen savet.

– Zašto mi dosad ovo niko nije rekao?! Hvala ti puno! – napisao je neko, a bilo je i onih kojima je trik duže vremena poznat.

– Uvek to radim. Sačuvajte odvod sudopere od začepljena zbog ulja i masti; mnogi zaborave da masnoća postaje kruta kad se ohladi, i tako uništava odvod… – napisala je tiktokerka.

@healingwithholly22

#elfitup #easyrecipe #easy #cooking #tipsandtricks #tips #clean #cleaningtiktok #hacks #hacksoflife #momsoftiktok #mom #moms

♬ original sound – Healing With Holly

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bolonjez sosbolonjeze
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Licno sam pristalica,jer taj ukus je tesko postici iako sam sasvim zadovoljna svojom pripremom,….,,kupovnim Bolonjeze sosom u kome mlevenog mesa ima tacno koliko treba i nije masno a dostopan je i povoljan s obzirom na vreme i namirnice i utrosak el.energije koja se utrosi u toku pripreme.Osim toga spada u specijalitete koji nisu svakodnevni u kuhinji.

  • Anonimni

    zanimljiv savet za otklanjanje masnoce sa przenog mlevenog mesa .Ne moramo to raditi nad sudoperom zbog zapusavanja vec na nekom posudom iz koje cemo ubrusom ocistiti masnoce.

  • Anonimni

    Genijalno, neverovatno, impresivno….ostao sam bez teksta. Mislim da Tiktokerka za ovaj izum zaslucuje Nobelovu Nagradu….