Greške kod spremanja domaće supe i trikovi uz koje će uvek ispasti ukusna

Kao da se poslednjih godina izgubila stara tradicija da ručak počinje tanjirom vruće domaće supe. Tanjir supe znači zdravlje: pospešuje probavu, daje hranljive sastojke našem organizmu, leči od mnogih bolesti. Ipak, mnogi greše u njenoj pripremi, a da toga nisu ni svesni.

Ako želite da dobijete najbolju domaću supu, morate da sledite sledeća pravila:

– Supa se pravi od starije živine ili goveđeg mesa, a ako možete da nađete šuplje goveđe kosti tim bolje. Za čorbe se uvek bira mlado meso, piletina i teletina.

– Da bi supa imala jak ukus potrebno je da meso i zelen stavite u hladnu vodu da se kuvaju. Za blaži ukus supe, a jači mesa stavite ga u vruću vodu i kuvajte.

– Najbolja supa je kad se pomešaju dve vrste mesa, govedina i parče piletine.

– Osim mesa dobru supu ne možemo zamisliti bez povrća kao što je šargarepa, peršunov koren, peršunov list, paškanat, celer, a so i biber stavljate po ukusu.

– Količina mesa zavisi od broja ukućana, a od prilike ide 150 g po osobi.

– Kad se sve stavi u lonac pojačati vatru dok sve ne proključa, a potom poklopiti i pustiti da se kuva oko 1 sat.

-Posebnu aromu domaćoj supi uvek daje crni luk. Očišćenu glavicu prepolovite na pola i blago zapeći direktno na ringli. Tako zapečen luk dodate u šerpu, piše Stvar ukusa.

– Nikada ne dolivate u supu hladnu vodu, već uvek vruću, pa nastavite proces kuvanja. Da bi sve bilo dobro skuvano potrebno je kuvati bar 2 sata.

– Uvek supu procedite, da biste odstranili parčiće od mesa koji plivaju najčešće po površini šerpe i da vam supa ne bi bila mutna.

– Skuvano povrće i meso procedite i u preručite u drugu posudu, a vodu od kuvanja, to jest supu, začinite biberom i dodajte rezance.

– Kuvano povrće i meso poslužite uz supu, zdravo je i ukusno.

Ukoliko poštujete ove osnove za najbolju domaću supu sigurno ćete postati pravi majstor u pripremi prave domaće supe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domaća supagreškesupa
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    dA LI JE TACNO DA JE BOLJE UOPSTE NE DOLIVATI VODU U SUPU POSEBNO,KAO I KUPUS SLADAK.

  • Ue

    Ja stavim i celu papriku, komad kupusa ili drugog povrća jer je ukusnija supa. Bitno je samo da se kašikom skine pena koja nastane pre nego što supa počne da vri. Ukoliko ste greškom stavili više soli, u supu ubacite dva tri krompira manja, oni će pokupiti višak soli. Prijatno!

  • Anonimni

    U svakoj supi mirođija…