Kuvar otkrio 2 ključna trika za najsočnije pržene pljeskavice

Najbolji trik za prženje pljeskavica, otvoriće vam oči.

Ponekad jela koja deluju izuzetno jednostavno, kao što je na primer kajgana ili kuvana jaja, zapravo imaju dosta finesa u pripremi i nisu nimalo laka kao što se čini. Pa tako prženje pljeskavica deluje kao posao koji bi mogao da obavi i početnik, ali…

Ako želite da hamburger bude savršeno sočan i ravnomerno ispečen, poslušajte šta savetuje Aleksandar Modesti, šef kuhinje u restoranu „Steak House“.

„Za savršenu pljeskavicu dve stvari su bitne – minutaža i lopatica. Kada pržite meso, lagano pritisnite pljeskavicu lopaticom, ali samo jednom kada okrenete meso. Na ovaj način će biti ravnomjerno ispečena, a neće izgubiti na sočnosti. Takođe, ovako će i zadržati oblik. Kada ih okrećete u tiganju ili na grilu, nemojte to da radite više od četiri puta, minut i po neka se peče sa svake strane pre okretanja“, ističe kuvar.

Dao je i jedan jednostavan savet kako da se bareni krompir ne raspadne u vodi prilikom kuvanja.

„Kada kuvate krompir, nakon ključanja vode lagano otvorite poklopac. Ovo je neophodno da bi  se skrob oslobodio iz krompira i biće potrebno manje vremena da se skuva, a zadržaće oblik“, kaže Aleksandar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pljeskavicaprzenjetrik
Komentari (0)
Dodaj komentar