Kuvarica otkrila recept za najkremastiju kajganu: Evo šta je najvažnije

Emili Ingliš, kuvarica i nutricionistkinja, otkrila je svojim pratiocima na društvenim mrežama koja je tajna savršene kajgane. Iako je jelo inače jednostavno, Emili smatra da se treba pažljivo i polako praviti da bi ispalo ukusno, a tvrdi i da postoji određena metoda koja je ključna kako biste dobili najbolja jaja ikada, piše Express.

Dakle, jaja čvrsto umutite u posudi, umešajte sva belanca i žumanca, začinite solju i biberom i ostavite da odstoji pet minuta. Uzmite tiganj, u njega stavite komadić maslaca i zatim sipajte jaja. Zatim kuvajte jaja, lagano i polako. Mešajte ih dok ne počnu da se stvrdnjavaju, a zatim počnite da gurate prema unutra kako biste stvorili veće komade za teksturu. Držite jaja s jedne strane posude kako biste smanjili kontakt s toplotom. Uključite i isključite tiganj, pomičući jaja dok se ne drže zajedno. Potom poslužite na komadu hleba, prelivenog maslinovim uljem.

– Imaćete najbolja kremasta jaja ikada! – rekla je.

Kuvarica je takođe istakla i da postoji granica između sirovog i kuvanog, ali da su jaja savršena ako se drže zajedno, bez obzira na to što su možda ‘klimava’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jajakajgana
Komentari (0)
Dodaj komentar