Mnogi greše: Evo kako se čuva crni luk i sme li da se zamrzava

Ne preporučuje se zamrzavanje celog luka jer će se jako stvrdnuti i neće se dobro odmrznuti, ali zamrzavanje naseckanog luka je preporučljivo. Samo ga spakujte u nepropusnu plastičnu kesu.

Kako čuvati celi luk?
Celi luk nemojte da stavljate u frižider. Frižider je hladno i vlažno okruženje i može prouzrokovati da luk omekša i pokvari se. Najbolje mesto za čuvanje celog luka je tamno, hladno, suvo i dobro prozračeno mesto.

Kada ste u trgovini i birate luk, opipajte ga pre nego ga stavite u korpu. Izbegnite oštećeni s mrljama jer neće imati sveži okus a neće ni dugo trajati. Kada dođete kući nemojte skidati ljusku jer ona štiti i čuva unutrašnjost.

Kako čuvati narezani ili naseckani luk?
Narezani ili naseckani luk možete ostaviti u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj kesici u fižideru, ali svakako ga iskoristite u roku od pet do sedam dana. Što duže stoji to je jači miris, a ne želite da vaš frižider zaudara na luk.

Može li se zamrznuti luk?
Ne preporučuje se zamrzavanje celog luka jer će se jako stvrdnuti i neće se dobro odmrznuti, ali zamrzavanje naseckanog luka je preporučljivo. Ako vam ostane višak, samo ga stavite u nepropusnu plastičnu kesu i zamrznite, piše Real Simple.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crveni lukfriziderzamrzivač
Komentari (0)
Dodaj komentar