Neodoljiv ukus sa 50% manje masti: Ovo je najbolji način pripreme mlevenog mesa, otkrio kuvar (video)

Jedna „genijalka“ je objavila na TikTok nalogu užasan kulinarski savet kako da se rešite viška masnoće koje meso pusti tokom prženja.

„Da vam pokažem šta sam naučila pre nekoliko godina“, napisala je, a onda uzela isprženo mleveno meso, prebacila u cediljku pa temeljno isprala pod mlazom vode iz česme. Zatim je „ponosno“ vratila meso u tiganj i pokazala kako masnoće više nema uz komentar “Pogledajte sada razliku“.

Suvišno je reći da je ovo pogrešan način da meso oslobodite suvišne masnoće i da je naišao samo na žestoke kritike korisnika ove mreže.

Nutricionisti savetuju da višak masnoće mesa, svakako, može da se ukloni ali nipošto na ovaj način. To možete učiniti tako što ćete u dubljem tanjiru postaviti 3 sloja kuhinjskog ubrusa i nakon prženja meso ocediti rupičastom kašikom te ga poređati na ubruse, ostaviti malo da se prohladi pa tek onda nastaviti pripremu prema receptu.

U videu ispod možete videti kako kuvari to rade:

Ako želite da dobijete izuzetno dijetalno mleveno meso (možda za bolesnika ili nekog kome su masnoće posebno zabranjene, možete ovako oceđeno meso preliti sa malo vrele, prokuvane vode, ostaviti par minuta da stoji, pa onda ocediti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kuvarmleveno mesosavettrikukusno
Komentari (0)
Dodaj komentar