Sve vreme potpuno pogrešno pripremate pečurke, tvrdi ovaj kuvar (video)

Kod pripremanja pečuraka, jedan od ciljeva je da na kraju ne budu previše vlažne. Da biste to postigli, najčešće se savetuje da ih držite podalje od vode tokom procesa pripreme i da eventualno dodate malo soli kako biste izvukli višak vlage.

Međutim, šef Džim Fuler nedavno je gostujući u TV emisiji podelio potpuno suprotno mišljenje, a čini se da bi mogao da bude u pravu.

Na australijskoj mreži Channel 9 Džim je otkrio da uvek prvo kuva pečurke, dok ne postanu ‘al dente’ – pojam koji se češće koristi kada se priprema testenina.

Pojašnjavajući svoj kontroverzni stav, ovaj kuvar je na Instagramu objavio video u kojem je detaljno opisao način kuvanja, počevši od stavljanja pečuraka u veliki wok i dodavanja vode.

„Ono što se događa je da voda iz pečuraka njih zapravo i kuva“, objasnio je i dodao da bi ih trebalo kuvati dok voda ne ispari.

Nakon toga probajte pečurke kako biste proverili imaju li ‘al dente’ strukturu. Ako nemaju, dodajte još malo vode i pričekajte dok ispari. Nakon što nestane vode i pečurke su skoro kuvane, dodajte malo maslinovog ulja u wok zajedno s aromatičnim začinima koje koristite, poput belog luka, naseckanog luka ili drugog začinskog bilja, prenosi Metro.

Kako kaže, glavna greška je u tome da ljudi najčešće stavljaju pečurke direktno na ulje ili maslac, a one potom upijaju masnoću te poprimaju potpuno drugačiji ukus od onog kakav bi trebalo da imaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kuvnjepecurke
Komentari (0)
Dodaj komentar