Tajni recept za najkremastiji krompir pire: 1 grešku ste oduvek pravili

Kako se pravi pire krompir da bude što ukusniji i kremastije strukture, a da ne isprljate „brdo“ sudova? Jedna TikTokerka je otkrila trik, oduševiće vas!

Kako vi spremate pire krompir? Verovatno onako kako i većina domaćica – obarite krompir u vodi, posolite pred kraj, procedite, pa dodajete mleko i puter, pa sve umutite mikserom?

Jedna TikTokerka je otrkila mnogo jednostavniji način, ne samo da će pire biti kremastiji  ukusniji, nego ćete zaprljati i manje sudova. Na svom profilu na ovoj društvenoj mreži podelila je tehniku koja je mnoge oduševila, a samo jedan korak u pripremi treba da izmenite.

Ona, zapravo, krompir kuva direktno u mleku, a kada je povrće omekšalo nije potrebno ni da se procedi već samo da se doda puter, so i, po želji, biber. Sve to se prvo malo ručno ispasira, a zatim umuti mikserom kako bi se dobila kremasta struktura i bez grudvica.

Njen video je oduševio mnoge na TikToku koji su joj se zahvalili na genijalnom savetu i izrazili čuđenje što za ovu „caku“ nisu znali ranije!

@legglauren91

#repostingmyoldvideo #mashedpotatoes #tryingnewthings

♬ The Assignment – Tay Money

„Otvorila si mi oči! Nema više gomile sudova za pranje, a ukus je božanstven“, „Hvala ti do neba, poludim kada vidim koliko sudova ostavim iza sebe“, komentarisale su korisnice Interneta, a jedna je čak rekla da je krompir pripremljen na ovaj način još ukusniji!

„Nikad nije bio ovako kremast i ukusan, oduševljena sam“, napisala je u komentarima uz video.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krompirpire
Komentari (0)
Dodaj komentar