Znate li razliku između francuskog i američkog omleta? Pogledajte…

Čak i kada su u pitanju mladi i neiskusni kuvari, omlet je prvo jelo koje nauče da spremaju. Naizgled, nema tu mnogo filozofije, to su samo jaja. Međutim, da bi se spremio pravi omlet, potreban je i koji sastojak više.

U zavisnosti od toga da li spremate američki (kakav se najčešće sprema kod nas) ili francuski omlet, biće vam potrebni različiti sastojci.

Američki omlet, koji je najsličniji našem, domaćem, treba da sadrži i so, biber i malo pavlake za kuvanje.

Kada umutite smesu, ulijte je u tiganj u kome ste prethodno zagrejali ulje. Ukoliko želite, pred kraj prženja dodajte čedar sir. Važno je da prilikom prženja nikako ne koristite viljušku, već varjaču.

S druge strane, francuski omlet je nešto komplikovanije napraviti, ali su vam potrebni samo jaja i so. U toku pripreme, na pola prženja, narendajte kačkavalj po izboru i preklopite.

Ceo proces pripreme oba omleta, zajedno sa savetima kako da spremite omlet poput poznatih svetskih kuvara, pogledajte u videu koji sledi:

Iako se možda nekima čini da i nema neke posebne razlike, ona je svakako u specifičnom ukusu, koji ima svaki od ovih omleta. Probajte, možda se i iznenadite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dorucakjajaomlet
Komentari (0)
Dodaj komentar