Bogdan Bogdanović ima novi klub (foto)

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović ima novi klub u NBA ligi, pošto je prosleđen iz Sakramenta u Atlantu.
Bogdanović će sa Atlanta Hoksima potpisati četvorogodišnji ugovor vredan 72.000.000 dolara.

On je u ovom prelaznom roku bio ograničeni slobodan agent i Sakramento Kingsi su imali priliku da izjednače svaku ponudu koja stigne za njega. Mogućnost da ga zadrže nisu iskoristili, tako da će 28-godišnji bek od naredne sezone igrati za Atlantu.

„Bogdan ima odličan osećaj za igru i očekujemo da će nam odlično pasati sa svojim ofanzivnim setom veština, iskustvom i čvrstinom“, rekao je predsednik košarkaških operacija i generalni menadžer Hoksa Travis Šlenk.

„Nije tajna da je jedno od naših najvećih područja fokusa bilo dodavanje ‘dubine’ u šutu i kvalitetu. Sa Bogdanom kao delom naše nadolazeće grupe, osećamo da su to sada područja naše snage“, dodao je.

Kada se ova saga i definitivno završila, Bogdanović se svima u Sakramentu zahvalio putem Instagrama.

”Hvala Sakramentu što me je dočekao sa toliko ljubavi na početku moje NBA karijere. Hvala vam što ste mi dozvolili da budem svoj i pružili priliku da sledim svoje snove. Hvala navijačima i gradu, što su me dočekali i podržavali sve vreme. Nedostajaće mi moji prijatelji, saigrači i jedna od najboljih baza navijača u NBA ligi. Hvala vam, vaš Bogi“, napisao je Bogdan.

Podsetimo, Bogdan je prvobitno trebalo da bude trejdovan kod Janisa u Milvoki, ali je taj posao propao zbog nedozvoljenih pregovora, zbog čega je i NBA liga pokrenula istragu koja i dalje traje.

Bogdanović je u do sada odigranih 209 utakmica u najjačoj ligi sveta prosečno imao učinak od 13,5 poena, 3,2 skoka i 3,5 asistencija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

AtlantaBogdan Bogdanovićkošarkaški klubnba
Komentari (0)
Dodaj komentar