Đoković odgovorio na krtike zbog podržavanja hrvatske reprezenatacije

Novak Đoković gostovao je u emisiji „Da, možda, ne“ na RTS-u gde je u sat vremena ponudio mnoštvo zanimljivih odgovora.

Mnogo je kritika upućeno ovog leta na račun Đokovićevog podržavanja hrvatske fudbalske reprezenatcije na Mundijalu u Rusiji, te je na pitanje Olivere Kovačević da prokometariše svoje poruke upućene Luki Modroću i drugim fudbalerima, Novak rekao:

– Svako ima pravo na svoje mišljenje i da se izrazi onako kako to želi. I ja sam to uvek poštovao. Neretko se događalo u poslednje dve godine da sam bio na udaru zbog brojnih stvari. Imam dosta prijatelja među hrvatskim fudbalerima. Znam šta se događalo tada. Bio sam mlad, nisam bio u ratu. Znam da su brojni ostali bez svojih najmilijih –  rekao je najbolji srpski teniser i nastavio:

– Teško mi je da pričam o tome. Saosećam s tim, jer znam da rat nikome ne donosi ništa dobro. Prošao sam i sam kroz bombardovanje i indirektno kroz taj rat u Jugoslaviji. Žao mi je što se stvara ta nepodnošljivost među narodima. Mi teniseri iz ove regije, ja ih gledam kao na svoje. Imamo isti jezik, običaje. Ne želim nikomeda  stavljam so na ranu, ako se nekome ovo ne sviđa.

Otkrio je da vozi Teslu upravo zbog slavnog izumitelja koji se ponosio „srpskim rodom i hrvatskom domovinom“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Hrvatska reprezentacijanovak djokovic
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Dosta je Novače, proseravanja po javnim medijima i servisima, ti si svoje odradio, bio Srbin i postao Evropljanin (žitelj Monte Karla), reci jednostavno bez uvijanja, da te Srbija ne zanima, već samo tvoji milioni. Hvala tebi što si učinio do 2012 godine, a posle toga, treba da se stidiš i sebe, i svoje supruge i tvojih izjava i proseravanja.

  • Zoran Zemun

    Ne radi se o mrznji, radi se o istini, o zrtvama, o frustriranoj nemoci celog jednog naroda, srpskog precanskog, da dokaze svetu da ne jede zivu decu, da nisu okrutni kriminalci nego posten, vredan narod koji je uz najveca stradanja oteran zauvek sa svojih ognjista. Za mene novak vise ne postoji, to je uobrazeni multimilijarder gradjanin montekarla koji izigrava empatiju i ljubav po zapadnjackim arsinima. Kad sam bio mali, moj deda slavonac mi je govorio: „lako je biti Srbin u Ljigu, a probaj u Djakovu…“ Samo sam devedesetih razumeo sta je hteo da kaze (ah, onako usput, ti isti hrvati su ga ubili na kucnom pragu, imao je 92 godine). I sta sad? Da kazem da bravo novace? Nek se tera zajedno sa svim tompsonima i modricima ovog sveta.

  • Radoslav Rsdović

    Cijela planeta je gledala fašističko orgijanje reprezentacije Hrvatske.Ko mrzi vidi i Bog i svijet.Sportisti treba da znaju šta valja a šta ne valja i zboriti i raditi.Ovo nema nikakve veze sa Novakom.Novak je ambasador sporta kulture i morala. Tesla nikad nije rekao da se jednako ponosi Srpskim rodom i Hrvatskom domovinom, jer je živio i Austrougarskoj do odlaska u Ameriku.Hrvatska nije mogla biti njegova domovina.To je još jedna gnusna laž komunjara.

  • Miša

    U pravu je Nole,treba postovati prijatelje,pa ma odakle bili.Ovde kod nas vise dizu buku oni,koji niti su ratovali,niti izgubili nekog svoga.Dokle ljudi mislite da mrzite?

    • Anonimni

      Bravo Mišo!

    • Zoran Zemun

      E dragi Miso, verovatno nisi nikog izgubio i hvala Bogu za to, ali veruj mi, ne razumes. Kogod je iz beograda ili uze Srbije, ne moze da razume sta znaci svakodnevni strah i osecaj nepravde koji su dozivljavali Srbi u hrvatskoj. Dozivljavali, sad vise ne. Sad ih vise nema.