Kraj dramatičnog meča: Novak bez finala Rolan Garosa

Dramatični meč polufinala između Novaka Đokovića i Dominika Tima okončan je posle dva dana i više od četiri sata igre. Rezultat na kraju je 2:3 u setovima,  6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5.

U poslednjem gemu Tim je na Novakov servis napravio brejk i zakazao finale Rolan Garosa sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Novak je osvojio gem na svoj servis i izjednačio rezultat na 5:5.

Meč je posle prekida nastavljen, a viđen je po jedan brejk na obe strane. Tim je na svoj servis imao tri meč lopte, ali je Đoković uspeo da ih spase i napravi brejk, za rezultat od 4:5 u odlučujućem setu.

Tok 5. seta

Nastavak meča se očekuje posle 15 časova!

Katastrofalna statistika 5. seta.

Kiša i jak vetar koji je počeo da duva otežavaju igru teniserima!  Novak spasao brejk loptu – meč prekinut zbog pljuska!

1:4 – Tim je potvrdio brejk. Iako je dosta grešio u ovom gemu Tim stiže do velike prednosti! Austrijanac je poveo 40:0, Đoković je promenio reket i krenulo ga je, ali ne zadugo… usledila je dupla greška i loš bekhend i gem je pripao Timu

1:3 – Dosta grešaka našeg tenisera i tri brejk lopte za Tima. Prva je spasena servisom, drugu Tim koristi… Brejk za Austrijanca. Novak opet u krizi.

1:2 – I Tim spasao brejk loptu. Ovo je bila kolosalna šansa za Đokovića. Došao je do brejk lopte, imao poen u svojim rukama na mreži, ali lopticu izbacio  u aut.

1:1 – Neverovatan gem! Igra živaca je viđena na stadionu „Filip Šatrije“. Novak se izvukao iz problema. Veoma lak uvodni gem za Austrijanca, a onda, mislilo se, i za Novaka. Od 40:15 za Novaka Tim je došao do brejk lopte vrhunskom bekhend dijagonalom, ali je nije iskoristio jer je bekhend izbacio u aut. Odigrao je Đoković tri odlična poena i došao do gema i izjednačenja.

0:1 – Dominik Tim dobro servira i odlično napada, bez mnogo muka osvaja prvi gem u odlučujućem setu

Tok 4. seta

7:5 – Odličnim servisima Novak osvaja 4. set i izjednačuje rezultat.

6:5 –  Tim poklonio brejk, Novak servira za set! Đoković je imao fenomenalnu šansu da dođe do 0:30, ali je loše napao jednu kratku loptu Tima i bio lobovan. Novak je došao do brejk lopte, a Tim je napravio duplu servis grešku za novi brejk!

5:5 – Greši Novak, ali, na sreću, greši i Tim… Čak četiri puta zaredom, tako da idemo dalje – 5 oba. Novak siguran na servisu iako nije ovo njegova prepoznatljiva igra

4:5 – Novak na rubu poraza. Tim igra kao u transu. Nije uticala serija Đoković na njega, uopšte. Novak ne pronalazi svoju igru i Tim vezuje tri poena, te dolazi do 40:15, a zatim drugim asom u setu do gema. Novak je na rubu poraza.

4:4 – Izgrešio je Novak propisno u ovom gemu, ali ne treba oduzimati zasluge ni Timu… Novak je osvojio 6 poena više u četvrtom setu, ali je nerešeno.

4:3 – Dominik Tim lako osvaja svoj servis gem i smanjuje razliku u gemovima

4:2 – Novak potvrdio brejk! Nije Novak klonuo duhom, već je uz puno koncentracije uspeo da nadigra Tima

3:2 – Novi brejk Srbina! Novak Đoković opet ima prednost! Sjajan gem je odigrao srpski teniser

2:2 – Dominik Tim vratio brejk! Nije dugo srpski teniser vodio, Austrijanac je uz nestvarnu dozu sreće došao do izjednačenja

2:1 – BREJK NOVAKA! Maestralnom igrom na mreži, uz naravno malo i sreće (loptica koju je poslao Tim je pogodila mrežu koja je usporila njeno kretanje), Novak stiže do prve prilike za brejk loptu u ovom gemu i osvaja ga!

1:1 – Đoković uzvraća udarac i ekspresno osvaja gem

0:1 – Forhendom po dijagonali Đoković prekida Timovu seriju (40:30), ali samo na kratko. Austrijanac definitivno ‘ne leži’ Novaku

Meč je zbog kiše prekidan dva puta, pa iako je kiša prestala, na insistiranje tenisera, zbog najava da će padavina ponovo biti tokom večeri, odlučeno je da se ne vraćaju na teren.

Vetar koji je duvao stvarao je ozbiljne probleme teniserima, a ova vazdušna struja nosi naziv “Migel“, a ovom jačinom nije duvala skoro 40 godina, tačnije od 80-tih godina prošlog veka.

Trenutni rezultat kod prekida u setovima 1:1, a Novak ima brejk zaostatka u trećem – 2:6, 6:3, 1:3. Dominik ima 25 godina i četvrti je teniser sveta. Srbin ima 32 godina i na vodećem je mestu ATP liste.

Njih dvojica do sada su se sretali osam puta, a Novak je pobedu odneo u šest mečeva. Poslednju duel bio im je ove godine u Madridu kada je Đoković slavio posle dva taj-brejk.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dominik timnovak djokovicRolan Garos
Komentari (0)
Dodaj komentar