„Dva su razloga zašto Đoković nije popularan kao Federer i Nadal“

Direktor turnira u Marseju i bivši teniser Žan-Fransoa Kožol otkrio je zbog čega, po njegovom mišljenju, Novak Đoković ima manje sponzorskih ugovora nego Rafael Nadal i Rodžer Federer.

– On je potcenjen, a za to definitivno postoje dva glava razloga.

Prvo, ispred sebe je imao Federera i Nadala koji su sami po sebi dva moćna i bezvremenska brenda. I bio je pravi izazov njih dostići. Drugi razlog tiče se same igre. Nadal je svojim fizičkim naporima, forhendom i mnogim drugim stvarima doneo na teren nešto novo. Federer je iznad stila igre: on je najlepši igrač svih vremena u pogledu rekorda i neverovatnih udaraca.

Tako da je Đoković manje atraktivan u igri jer su odbrana i duga razmena udaraca njegova strategija. Dok se Federer trudi da osvoji poen, Đoković pokušava da ruši igru protivnika – smatra Kožol.

Takođe se osvrnuo i na ono što najbolji teniser sveta morao da prođe tokom karijere.

– On ima manje harizme, ali ima veoma privlačnu ličnost, jer je veoma jak mentalno, zanimaju ga mnoge stvari…Mogu reći da će Đoković u tenis i sport generalno doneti neku novu kulturu. Federer i Nadal su rođeni šampioni, i oni bi dominirali i u drugim erama u tenisu. Đoković je, s druge strane, morao da gradi svoj talenat i svoju igru. I to ga izdvaja – zaključio je 66-godišnji bivši teniser.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ĐokovićfedererNadalnovak djokovic
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Daga

    …Djokovic nije teatrala, nije lazni princ i ulizica…nije mucenicka faca i sklon da osvaja na izmucenost i zrtvu…kad gubi on je odmah ‘proslost’ a ostali ili su bolesni ili imaju porodnicne probleme… Dosta ima u menadzeriji i promotivnost jer dosta je to radili ekipa Srba a njih interesuje samo profit…Djokovic posjeduje sve sto treba Sampionu ali treba da to neko drugi naglasava i da nadglasava kontre iz Engleske i Austrije…Francuska voli da zali a nikako hvali…

  • Anonimni

    Ala ovaj lupa djokovic je iz srbije mala i siromasna zemlja to je glavni razlog

  • MILOS

    Dragi prijatelju Anonimni.Ne slazem se sa tobom.kada napises „svi smo mi sabani sa ovom nasom vodecom ergelom““. Nisu oni koji vode danas ovu zemlju „ergela“. Ergela je ovaj narod u srbiji.a ergela (konja) ide tamo gde je vode konjovoci.!

  • Željko

    Jeste ima dva razloga , prvi što je Srbin a drugi što je pravoslavac. Pa još ne nosi zlatan krst, već Hilandarski drveni. To veliki evropejci i Ruso-fobi nikad neće shvatiti pa i da im nacrtaš!

  • Anonimni

    SRBI NIKAD „nisu bili voljeni“ nego samo kad je trebalo ginuli za druge!I od GENIJA NIKOLE TESLE preko mnogih ni jedan nije bio „voljen“ mozda samo „zapadnjacki -po profitu postovan“ i tu ne TREBA IMATI ILUZIJA -OSTAJEMO MALI PONOSAN NAROD-AMIN!

  • ANDREJ

    Mi moramo da shvatimo jednu stvar,nije ovde bitna toliko manja popularnost Djokovica u svetu sporta,koliko sveukupno stanje u srbiji.Mi Srbi,vec decenijama,a narocito za vreme zlog momka Milosevica,vucemo za sobom „rep“ da smo ulizice rusiji,ali manje vredni i od njih.Mi jednostavno negiramo svojim ponasanjem,notornu cinjenicu da se nasa zemlja nalazi u centralnoj evropi.Unatoc tome,mi kao da se stidimo,tog geografskog aksioma.Neverovatno se upinjemo,da se ponasamo kao da smo locirani tamo negde blizu Kazahstana i Aberdzejdana.Ovim hocu da iznesem svoje uverenje,da Djokovic licno,nije „zasluzan“ za tu neku netrpeljivost,koju publika na zapadu ima,u odnosu na njega.MI stanovnici srbije,kao i nasa Vlada,treba konacno,da shvatimo,da pripadamo porodici zapadne civilizacije i da mi nikada necemo biti Srbistan,sto neki neuki preferiraju.

  • Anonimni

    Ne može te voljeti i Kina i Zapad. Meni je baš milo što njega voli Kina, a Zapad ne.

  • Anonimni

    samo bar da je on sam nepopularan, nego svi smo mi „sabani“ sa ovo nasom vodecom ergelom…