U trendu

„Dva su razloga zašto Đoković nije popularan kao Federer i Nadal“

Direktor turnira u Marseju i bivši teniser Žan-Fransoa Kožol otkrio je zbog čega, po njegovom mišljenju, Novak Đoković ima manje sponzorskih ugovora nego Rafael Nadal i Rodžer Federer.

– On je potcenjen, a za to definitivno postoje dva glava razloga.

Prvo, ispred sebe je imao Federera i Nadala koji su sami po sebi dva moćna i bezvremenska brenda. I bio je pravi izazov njih dostići. Drugi razlog tiče se same igre. Nadal je svojim fizičkim naporima, forhendom i mnogim drugim stvarima doneo na teren nešto novo. Federer je iznad stila igre: on je najlepši igrač svih vremena u pogledu rekorda i neverovatnih udaraca.

Tako da je Đoković manje atraktivan u igri jer su odbrana i duga razmena udaraca njegova strategija. Dok se Federer trudi da osvoji poen, Đoković pokušava da ruši igru protivnika – smatra Kožol.

Takođe se osvrnuo i na ono što najbolji teniser sveta morao da prođe tokom karijere.

– On ima manje harizme, ali ima veoma privlačnu ličnost, jer je veoma jak mentalno, zanimaju ga mnoge stvari…Mogu reći da će Đoković u tenis i sport generalno doneti neku novu kulturu. Federer i Nadal su rođeni šampioni, i oni bi dominirali i u drugim erama u tenisu. Đoković je, s druge strane, morao da gradi svoj talenat i svoju igru. I to ga izdvaja – zaključio je 66-godišnji bivši teniser.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (8)