Federer se oglasio posle Novakove pobede na Vimbldonu

Rodžer Federer se oglasio nakon što je Novak Đoković izjednačio njegov rekord od 20 osvojenih Grend slem titula.
Đoković je u finalu Vimbldona pobedio Matea Beretinija i po šesti put, treći zaredom, postao šampion londonskog Grend slema.

Ujedno je osvojio 20. Grend slem titulu, pa sada ima isto trofeja koliko i Rodžer Federer, ali i Rafael Nadal.

Povodom toga se oglasio Federer.

„Čestitam ti Novače na 20. Grend slem tituli. Čast mi je što sam imao priliku da igram u posebnoj eri velikih teniskih šampiona. Čestitam ti na sjajnom nastupu“, napisao je Federer na Tviteru.

​Mnogi ljubitelji tenisa su čekali Federerovu poruku, pošto je prethodno sličnu uputio i Nadalu, kada je na Rolan Garosu 2019. godine došao do 20. titule.

„Oduvek sam imao najveće moguće poštovanje za mog prijatelja Rafu, kao osobu i kao šampiona. Verujem da smo moj najveći rival i ja jedan drugog međusobno gurali da napredujemo tokom godina. Zbog toga mi je iskrena čast da mu čestitam na 20. Grend slem trofeju“, napisao je tada, pored ostalog, Federer i postavio sliku sa Špancem.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicRodžer FedererVimbldon
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • popov

    covek je realan..tako odgovaraju na pitanja prestiza samo veliki igraci i ljudi..novaku zelim da igra jos vrhunski,, a rezultat ce doci sam po sebi ,, pa ce ako to bude volja bozija,, da predje i tu liniju i zauvek ostane broj jedan ..ako ne,, onda ;;ovo sto je do sada napavio je istorija za legendu!!!

  • ANDREJ Nisam robot

    Nisam ni najmanje iznenadjen cestitkom,koju je Rodzer Federer uputio Djokovicu,a povodom po sesti put osvojenom pobedom,na turniru u Vimbldonu.Svi teniseri,koji osvajaju pobede,na velikim turnirima,svi su vrsni teniseri koji svojim igrama,izazivaju divljenje gledalaca.Ali,moramo se saglasiti,da je medju svima njima,Federer veliki igrac – profesionalac,ali i veliki gospodin,koji svojim ponasanjem,svojim otmenim manirima,ostaje jedini i neponovljiv !