Federer toliko želi prvo mesto na ATP listi, da je pristao čak i na ovo (foto)

Nakon što je prošlog meseca pobedio na prvom Gren slem turniru sezone, Australijan openu, mnogi su očekivali da će Rodžer Federer napraviti pauzu i na teren se vratiti na turniru u Dubaiju.

Međutim, 36-godišnji Švajcarac je iznenadio sve kada je prihvatio učešće na ATP turniru iz kategorije 500. U pitanju je turnir u Roterdamu, koji obeležava 45. godišnjicu, a Federer je prihvatio ‘vajld kard’ organizatora.

– Ovaj turnir je za mene poseban. Sećam se da sam tamo igrao prvi put 1999. godine i bio je to jedan od prvih događaja na kojem sam dobio šansu da igram na tako vrhunskom nivou. Dobar je osećaj pridružiti se proslavi 45. godišnice turnira – stoji u izjavi osvajača 20 Gren slem trofeja.

Rodžer je u Roterdamu titulu osvojao dva puta, 2005. i 2012. godine, a treći trijumf bi mu obezbedio i povratak na prvo mesto ATP liste.

Na čelu liste trenutno se nalazi Rafael Nadal, koji ima samo 155 bodova više od Federera, a pobeda na ovom turniru donosi 500 bodova. Ali ako Švajcarac stigne do polufinala, i to će biti dovoljno da uđe u istoriju kao najstariji teniser na prvom mestu ATP liste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ATP listaRodžer Federer
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • acid1950

    Šta je tu čudno! Normalno da zeli!