Fifa traži da se odigra meč Trepče i Zvezde, FKS kategorički odbija

Međunarodna fudbalska federacija obavestila je 20. septembra predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde može da bude odigrana 5. oktobra, saznaje Kosovo onlajn u Cirihu.

U pismu koje je u ime Fife potpisao zamenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem, ta organizacija se poziva na odluku Arbitražnog suda za sport od 24. januara 2017. godine.

„Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Srbije ne podriva opštu organizacionu vlast fudbalskog saveza Kosova na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo.“

„Uzimajući to u obzir, a u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FSK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra“, navodi se u pismu do kojeg je došao Kosovo onlajn.

Međutim, Ademi je izjavio da neće povući zahtev, upućen bezbednosnim organima privremenih prištinskih institucija kako bi zabranili utakmicu Crvene zvezde i Trepče 5. oktobra na severu KiM, uprkos preporuci FIFA da taj zahtev povuče.

„Rekli smo da se takve utakmice ne mogu igrati na Kosovu“, rekao je Ademi za Kljan Kosova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fifazvezda
Komentari (0)
Dodaj komentar