Francuzi zgroženi: Srpski navijači zviždali tokom minuta ćutanja (video)

Odbojkaška reprezentacija Srbije nadigrala je u petak Francusku sa 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7) u dramatičnome polufinalu Europskog prvenstva, ali oko 13 hiljada domaćih navijača u dvorani Bersi ostalo je neprijatno iznenađeno ponašanjem nekoliko stotina srpskih fanova.

Naime, tokom minuta ćutanja održanog povodom smrti bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka, srpski navijači  su zviždali i dobacivali. S tribine se moglo čuti skandiranje „terorista, terorista“, a svoje ponašanje su pokušali da  opravdaju tvrdnjama da je Širak krivac zato što je Srbija bombardovana 1999. godine.

Francuski navijači su odgovorili salvom zvižduka, društvene mreže danas su prepune ružnih komentara, pa je za očekivati da će većina Francuza u finalu koje se igra sutra od 17 i 30, podržati Sloveniju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

francuskanavijačiodbojka
Komentari (16)
Dodaj komentar
  • Zizovic Bojan

    Niste upuceni. Nisu zvizdali mrtvom coveku, vec kada je publika pozvana da minutom cutanja oda pocast jednom ratnom zlocincu, coveku koji je generalizovao srpski narod kao najveci sljam koji treba istrebiti, srpski navijaci su zvizducima izrazili svoje negodovanje. Neverovatno je dokle seze srpski autosovinizam ccc. Zalosno je sto ovo kada ispricam francuzu on obicno kaze da nije znao i podrzi takav stav, a vi cete i dalje pokusavajuci da budete oni i dalje da pljujete dok kompleksi budu rasli jer ce vas isto gledati kao i one druge kojih se toboze grozite. Ja se stidim takvih kao sto ste vi!!!!

  • Anonimni

    Zgrozeni zbog zvizduka?A nisu se zgrazavali sto su bombe ,obogacene osiromasenim uranijumom ,bacane po nevinom narodu?!Mi smo nekulturna stoka(nismo ljudi)koja treba da oda pocast kulturnom ubici?!

  • Anonimni

    D A ! , SAD SRAVNI AUSTROUGARSKE KONJUŠARE-SLOVENCE

  • Mira

    Niko ne kaže da treba da plačemo za Širakom,pitanje je samo da li su nam tim gestom doneli više štete nego koristi,jer odavno se pokazalo da što se više kurčimo sve gore prolazimo.

    • Anonimni

      To samo degenerici mogu za sebe da kažu da su Hrvati a Srbi su.Čega da se stide?!Slavne istorije,svetskih naučnika,pesnika,sportista…ili da su iz zemlje osnovane na klanju,silovanju,logorima,zločinu…To što su neki zviždali jeste nekultura ali to nije za Hag…valjda.

  • Milovan

    A sta sada treba ?? Da placemo za Sirakom. Hocu isto kao kada je on nas nazivao sljamom varvarima,ljudozderima. Zalim ga kao sto je on nas kada nas je bombardovao i ubijao nasu decu.Eto,isto toliko. Jeste li sada zadvoljni vi evropljani i humanitarci.

    • Blajbi

      Primitivizam i pusti i ludi. Zato se Srbi u inostranstvu stide da kazu sta su pa govore da su Hrvati….Zbog takvih magaraca sto zvizde mrtvim ljudima.

      • Anonimni

        Prvo to nije bio čovek, drugo, dragi vi koliko živim u Britaniji, nisam primetio da se neko od nas i stidi svojeg svetlog imena.Magarci su plemenite i pametne životinje i bolje i časnije je predstavljati njih nego gnjide koje samo ćute i klimaju glavom.Odgoj ovde i nalaže gađenje prema neljudima poput te sotone a takođe i prema svima koji zarad neo-liberalnih pogleda zaboravljaju na čast i mudrost.Bljak za vas

      • Anonimni

        To samo degenerici mogu za sebe da kažu da su Hrvati a Srbi su.Čega da se stide?!Slavne istorije,svetskih naučnika,pesnika,sportista…ili da su iz zemlje osnovane na klanju,silovanju,logorima,zločinu…To što su neki zviždali jeste nekultura ali to nije za Hag…valjda.

  • Aleksej

    Potpuno su u pravu što su zviždali ! Je li Širak mislio svojom glavom ili je bio američki poslušnik ?

  • ANDREJ

    Niisam uopste iznenadjen,kako su na „minut cutanja“,povodom smrti jednog od najuspesnijih Predsednika Republike Francuske,reagovali huligani „navijaci“ iz srbije.Svaki put,kada klubovi ili reprezentacije iz bilo kog sporta,odvedu te „navijace“ u inostranstvo,oni gotovo uvek,urade neku psinu.Ali je zalosno,sto sve te svinjarije koje cine,pada na sve nas,koje sportski rezultati,uopste ne interesuju.!!!

    • RS

      Pojma ti nemas sta pises. Prvo se raspitaj zasto pa tek onda pametuj.

  • Zoran

    U pravu si.

  • Anonimni

    Ne treba nama neprijatelj,dovoljni smo sami sebi!

  • Anonimni

    I pored želje da imam osećaj žaljenja ne mogu jer šta da mislim za osobu koja ovako o narodu kome pripadam, samim tim i o meni. Sa potpunim pravom su svoje neslaganje izrazili navijači u Parizu.

    • Anonimni

      Ne lupetaj budalaštine.Šta su trebali,da plaču za NATO fsšistom.U pravu su i ja bih zviždai srbskom zlotvoru.A to što će navijati za Sloveniju,baš me briga.