Srbi u finalu EP: Odbojkaši šokirali Francuze u sred Pariza (video)

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras u finale Evropskog prvenstva, pošto je u polufinale u Parizu savladala Francusku 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7).

U 11. polufinalu na Evropskim prvenstvima, odbojkaši Srbije posle velike borbe i odlične odbojke izborili su borbu za zlato.

Izabranici Slobodana Kovača odigrali su najbolje kada je bilo najpotrebnije, a serija od 5:0 na početku odlučujućeg seta bila je nedostižna za domaćina, koji je u dvorani „Bersi“ imao podršku od 15.000 navijača.

U timu Srbije najefikasniji je bio Aleksandar Atanasijević sa 27 poena, a ispratili su ga Uroš Kovačević 18 i Srećko Lisinac sa 10 poena.

Srbija će u finalu u nedelju igrati protiv Slovenije.

Kovačević: Prelep osećaj pobediti Francusku usred Pariza

Odbojkaš Srbije Uroš Kovačević, posle plasmana u finale Evropskog prvenstva, rekao je da je meč presudio početak petog seta.

Srbija je pobedila Francusku 3:2, a u odlučujućem setu izabranici Slobodana Kovača napravili su seriju od 5:0, koja je za domaćina bila nedostižna.

„Presudilo je to kako smo počeli peti set. Bilo je stvarno prelepo igrati i pobediti Francusku usred Pariza. Neverovatan osećaj, ne može da se opiše rečima. Zadovoljan sam i ponosan na svoje saigrače, na ceo staf. Dali smo sve od sebe i to se isplatilo“, rekao je Kovačević posle meča za RTS.

Aleksandar Atanasijević, najefikasniji igrač u timu Srbije sa 27 poena, istakao je da je ostavrena velika pobeda.

„Naš trener je imao pravao kada je pre utakmice rekao da ni sam ne zna kako ćemo igrati. Slušali smo šta nam je trener govorio, odigrali sjajan meč. Treba potpuno da zaboravimo ovu pobedu, jer nas čeka prelepo finale. Vidim da će biti naše publike, sve je spremno za uživanje“, rekao je Atanasijević.

Kovač: Mi smo ekipa, to je najvažnije

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač, posle plasmana u finale EP, rekao je da je njegov tim uspeo da nametne dobru igru rivalu Francuskoj.

„Uspeli smo da ih odaljimo od mreže, ispoštovali smo to dobro. Kada je pala koncentracija, onda mora trener da reaguje, vidite kako je ispao peti set. Hvala mom stručnom štabu, pre svega kondicionim trenerima koji su odradili svoj posao. Dva peta seta odigrali smo kao da su prvi“, rekao je Kovač posle meča za RTS.

Kovač je istakao da su igrači imali sjajnu reakciju i da se nisu uplašili atmosfere i dodao da rezultat ne može biti bolji.

„Teško je motivisati igrače za svaku utakmicu, mučili smo se, ali kada je bilo najvažnije imali smo jednu tehničku ekipu. Zamerali su nam da nemamo primače, nemamo dizača, nemamo libera… Onda s druge strane, Francuzi su fenomenalni…. Mi smo ekipa, to je najvažnije. Daćemo sve od sebe da se spremimo što bolje i da uđemo maksimalno u meč protiv odlične ekipe Slovenije“, zaključio je Kovač.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Evropsko prvenstvoodbojkapariz
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    D A ! , SAD SRAVNI AUSTROUGARSKE KONJUŠARE-SLOVENCE

  • Anonimni

    A SAD SRAVNI AUSTROUGARSKE KONJUŠARE-SLOVENCE

  • Anonimni

    SRAVNI AUSTROUGARSKE KONJUŠARE-SLOVENCE

  • milan

    Bravo majstori!!!

  • Anonimni

    Bravo za ceo tim Vi ste olicenje sportskog duha i istinsi ljubitelji sporta i postovaoci svoje nacije da vas sreca i zdravlje prate i vas i vase najdraze! Kesedzija

    • Anonimni

      Tako je!