„Hoćemo li deci ostaviti pogrome, oluje i klanje?“

Izjava selektora Srbije Jovice Cvetkovića da očekuje „podršku braće Hrvata“ na utakmici protiv Francuske izazvala je burne reakcije javnosti, prenose sportski mediji.

On je pojasnio svoju izjavu i rekao da je to uradio „bez trunke kajanja“.

„Četrdeset godina smo živeli kao braća, pomešane krvi, zajednički slava, Božića i Bajrama. Bilo nam je lepo. Izrekao sam istinu koja ne sme da se kaže. Hoćemo li ćutati i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svesni, čekamo da nam jave“, rekao je Cvetković.

On je danas u najavi kazao da na sutrašnjoj utakmici protiv Francuske iskreno očekuje „podršku braće Hrvata“.

„Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svetu bili otvoreni? Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope“, naveo je Cvetković.

Selektor Srbije je kazao da se ne bi trebalo zaboravljati prošlost, ali da bi trebalo praštati zbog budućnosti dece.

„Baš me briga za sve one politike koje nas dele, kao i za sve ‘velikosrbe’, ‘velikohrvate’, ‘velikobošnjake’, ‘velikoalbance’, koji našoj i svojoj deci kopaju grobove“, rekao je Cvetković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ep u rukometuJovica Cvetković
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Pavle

    Puna podrška treneru Rukometne reprezentacije Srbije gospodinu CVETKOVIĆU!

  • Kanjižanin 47

    Gospodine Cvetkoviću, prijalo mi je Vaš stav. Verujem da nas je mnogo, koji slično Vama razmišljaju o ovim problemima. Nažalost, visoko dignuti zidovi bezumnjaka nose naše društvo u svet bez dna, pa tonemo i tonemo. Vi ste hrabar čovek, što ste smelo izneli sopstveno mišljenje, koje delim s Vama. Mnogi, koji danas „grme“, pojma nemaju, kako je bilo lepo, dok smo kao braća činili svoju domovinu, koju su poštovali skoro u celom svetu. Žalim ih i tražim svima njima oproštenje od Boga, jer ne znaju šta čine svima nama, opašćenu narodu.

  • Anonimni

    Cvetkovicu u pravu si. Tako bi trebalo biti ,odnosno do ovoga sto se desilo nije trebalo doci. Da pojasnim.Ako Hitler kaze za Hrvate da su ljudski izmet,ako janicari nece da citaju svoju istoriju i pogledaju kako im se zvao deda,ako se Njegos prevrce u grobu jer nije uspeo da objasni“Crnogorcima ko su.Pa kako cemo brate mi da im to objasnimo.Tacno je da Vatikan cini sve da se ne slozimo odnosno ne zivimo ujedinjeni.Takodje taj divlji zapad ima pretenzije na divnu drzavu“Jugoslaviju“ jer su je se bojali.Bili smo opasnost u svakom pogledu od vojne pa do sportske.Da smo zajedno ko bi nas mogao pobediti? Ali najveci krivci za to smo mi svi od Slovenaca do Makedonaca.

  • GMRR

    Prporučujem da čitaoci pogledaju komentare na hrvatskim portalima „vecernji.hr“ i „index.hr“ i odmah će vam biti jasno šta govori zvanična hrvatska politika.

  • Radoslav Radovic

    Čovjek je iznio čitavu golu istinu,samo se nikada stvari neće promijeniti dok se ne nauči i shvati čitava i tačna istorija i ne saznamo i ne shvatimo ko smo i odakle smo,jer nam je istoriju pisao tuđin i ona je namjerno netačna,namjerno režirana.Vatikan nikad neće dozvoliti da se Sloveni slože i udruže,ali zato mi moramo da to shvatimo i da se sebi vratimo.