U trendu

„Hoćemo li deci ostaviti pogrome, oluje i klanje?“

Izjava selektora Srbije Jovice Cvetkovića da očekuje „podršku braće Hrvata“ na utakmici protiv Francuske izazvala je burne reakcije javnosti, prenose sportski mediji.

On je pojasnio svoju izjavu i rekao da je to uradio „bez trunke kajanja“.

„Četrdeset godina smo živeli kao braća, pomešane krvi, zajednički slava, Božića i Bajrama. Bilo nam je lepo. Izrekao sam istinu koja ne sme da se kaže. Hoćemo li ćutati i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svesni, čekamo da nam jave“, rekao je Cvetković.

On je danas u najavi kazao da na sutrašnjoj utakmici protiv Francuske iskreno očekuje „podršku braće Hrvata“.

„Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svetu bili otvoreni? Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope“, naveo je Cvetković.

Selektor Srbije je kazao da se ne bi trebalo zaboravljati prošlost, ali da bi trebalo praštati zbog budućnosti dece.

„Baš me briga za sve one politike koje nas dele, kao i za sve ‘velikosrbe’, ‘velikohrvate’, ‘velikobošnjake’, ‘velikoalbance’, koji našoj i svojoj deci kopaju grobove“, rekao je Cvetković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)