Izgubio zbog skandalozne sudijske odluke, pa podivljao nakon meča (video)

Kej Nišikori plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, u kom će se sutra sastati sa Novakom Đokovićem, ali jučerašnji maratonski meč u kom je pobedio Pabla Karena Bustu sa 6:7, 4.6, 7:6, 6:4, 7:6 dugo će se prepričavati.

https://www.youtube.com/watch?v=ZujHPRlsHsQ

Japanac je do pobede došao nakon više od pet sati igre i drame u petom setu. Nišikori je servirao za meč na 5:4, ali je Španac vratio brejk i odvukao meč u taj-brejk. Kareno Busta je poveo 8:5 i onda je zbog velike sudijske greške izgubio sledeći poen, živce i meč.

Kareno Busta je pogodio vrh mreže, a lopta je pala u Nišikorijevo polje, tačno na crtu. Japanac je imao čisti zicer jer je Španac otišao u pogrešnu stranu, ali u trenutku kad je Nišikori udario lopticu u polje, linijski sudija je viknuo „Out!“ na Karenov prvi udarac.

Španac je tražio čelendž, a videoanaliza pokazala je da je njegova lopta bila dobra. Prema pravilima je poen trebalo da bude ponovljen, ali ga je sudija dodelio Nišikoriju, što je razljutilo Karena. Ceo minut se raspravljao sa sudijom koji, naravno, nije promenio odluku i meč je nastavljen.

Revoltirani Kareno Busta izgubio je sledeća četiri poena, samim time i meč, a onda je potpuno izgubio živce. Bacio je torbu na teren i urlao prema glavnom sudiji i onda ljutito napustio teren.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kei Nišikoripablo kareno busta
Komentari (0)
Dodaj komentar